דאגה במערכת המשפטית מהחלטת הממשלה הצפויה בקרוב, שתאשר הסדרים פנסיוניים שיאפשרו פרישה מואצת של יועצים משפטיים ותיקים של משרדי הממשלה. לפי הצעת ההחלטה, יועץ משפטי שישלים תקופת כהונה בת שבע שנים – יסיים את העסקתו עד 31 בדצמבר השנה.
בדברי ההסבר של ההצעה שגובשה על ידי צוות בינמשרדי נכתב כי היועץ המשפטי הוא תפקיד בכיר, קשה ומורכב אשר מוביל לשחיקה וסטגנציה של כוח האדם בשירות המשפטי, לרבות עזיבת דור הביניים ופגיעה בקידום כוח האדם הפנימי. על כן המליץ הצוות כי "כהונת היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה תיקצב לתקופה אחת בת שבע שנים, ובהתאם למדיניות ביחס למשרות בכירות נוספות בשירות המדינה, יזכה לשבעה חודשי שכר כתקופת הסתגלות".
מדובר בהחלטה שיכולה להיתפס כפרוצדורלית, אך תוביל בטווח הקרוב לפרישה של מספר יועצים משפטים ותיקים במשרדי הממשלה השונים, שכהונתם לא תוארך. מקור בכיר במערכת המשפט הסביר כי אם תתקבל ההחלטה בממשלה – סביר כי היועץ המשפטי של משרד האוצר אסי מסינג, המצוי ביחסים קשים עם השר הממונה בצלאל סמוטריץ' – יאולץ לפרוש מיד. כמו כן, באפריל צפויה לפרוש גם היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שלומית פרגו-ברנע, המצויה בעימות מתמיד עם לשכת ראש הממשלה.
החשש שעלה במערכת המשפטית הוא שבעקבות ההליך המסתמן יפרשו בבת אחת יועצים רבים, והם יוחלפו ביועצים משפטיים שיהיו משרות אמון של השרים. לאור המורכבות, המגיעה גם על רקע ניסיונות של הממשלה להחליש את המערכת המשפטית באמצעות חקיקה, גם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרה-מיארה תידרש בקרוב לסוגיה.
כבר בשנה שעברה, בימי המהפכה המשפטית, העלתה הממשלה הצעה חדשה, שהוקפאה מאז, שלפיה היועץ המשפטי לממשלה ייבחר בכל פעם על ידי הממשלה המכהנת ובאמצעות ועדת איתור שתיבחר על ידה. כלומר, משרת היועמ"ש תהפוך למינוי פוליטי, בניגוד למצב הנוכחי שבו מינוי היועמ"ש מוסדר בשורת החלטות ממשלה, חוקי כנסת שונים וכן ועדה ציבורית.