תחליפים טבעוניים מציפים את העולם כבר שנים, ומתברר שבין שלל המתכונים והמוצרים התפתחה גם דרך ליצור טונה מאבטיח. השיטה צברה תאוצה בטיקטוק, והמתכונים נעשו ויראליים.
באחד מהם הדגימה אושיית הרשת היילי ברנס, שהוציאה ספר מתכונים טבעוניים, איך היא הופכת אבטיח לטונה. מתברר שהיא אפתה את האבטיח במשך שלוש שעות ולאחר מכן פרסה אותו והשרתה במרינדה. את חתיכות האבטיח הניחה לבסוף על אורז והכריזה שאבטיח יכול להפוך למנת דג מעולה.
הסרטון זכה למיליוני צפיות בטיקטוק, אבל לא כל המגיבים התלהבו. "הכנתי את זה, ועכשיו את צריכה לשלם על הטיפול שלי", כתב אחד מהם לברנס. מגיבה ישראלית הייתה בוטה יותר: "איכס, אני מקיאה".
למעשה, זה לא חדש. חיפוש בגוגל יניב לא מעט מתכונים טבעוניים שמסבירים איך הופכים אבטיח לטונה. השימוש בדימוי של טונה נוצר כנראה בגלל הדמיון במראה של שני המאכלים והצבע האדום, אבל יוצרי המתכונים טוענים שגם הטעם דומה. עם זאת, אין במנה כמעט חלבון, כך שמבחינה תזונתית היא לא באמת מהווה תחליף.
ואיך הטעם? יש כאלה שאוהבים וטוענים שזו "הטונה הכי טובה שיש", אבל יש גם לא מעט אנשים שהודיעו שאין שום קשר בין טונה לבין המנה הזו, ושהיא גם לא טעימה. מגדל אבטיחים שהכין אותה תהה, "למה לא פשוט לאכול אבטיח?"