שליחיו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לאזור, עמוס הוכשטיין וברט מקגורק, הגיעו אתמול לישראל וזאת כחלק מהניסיונות האינטנסיביים להגיע להסדרה בצפון. בעיתון "אל-חדת'" הסעודי נכתב כי השניים יחזרו מישראל ישירות לארה"ב, בלי לבקר בלבנון. עם זאת, בכירים בישראל הכחישו שהדבר אינו מעיד על כך שהמגעים תקועים: "לא השלינו את עצמנו שזה ייגמר היום, או בתוך כמה ימים".
גורם אמריקאי בכיר אמר שהפגישות אתמול בישראל היו "מהותיות ובונות, והתמקדו במספר נושאים לעומק, כולל איראן, לבנון, עזה והבטחת שחרור החטופים". מקגורק והוכשטיין נפגשו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, שר הביטחון יואב גלנט, ראש השב"כ רונן בר, ראש המוסד דדי ברנע ופקידים בכירים נוספים בישראל. מלשכת נתניהו נמסר כי "ראש הממשלה הבהיר שעיקר העניין הוא היכולת והנחישות של ישראל לאכוף את ההסכם ולסכל כל איום מלבנון, באופן שיחזיר את תושבינו בבטחה לבתיהם".
ב"וול סטריט ג'ורנל" נחשפה טיוטת ההסכם להסדרה, שם נכלל סעיף שיאפשר לישראל לתקוף בלבנון במהלך תקופת ביניים של 60 יום, בתגובה ל"איומים קרובים".
בינתיים, בתקשורת הערבית דווח על הקשיים שחיזבאללה מערים. ב"אל-חדת'" הסעודי נכתב כי ארגון הטרור מסרב לסגת מעבר לליטני. "התנאי הראשון של חיזבאללה הוא הפסקת אש. הארגון גם מסכים לביצוע החלטה 1701, ללא תיקונים". לפי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", לא חיזבאללה ולא ממשלת לבנון קיבלו את ההצעה, שלטענתם "נותנת לישראל יותר מדי חופש פעולה להמשיך לתקוף מעבר לגבול". גורמים לבנוניים אמרו שאינם רוצים לדחות את העסקה באופן פומבי, מכיוון שהמסמך מותיר מקום להמשך המשא ומתן.
גם בחמאס מבהירים כי הם מתנגדים להפסקת אש זמנית בעזה בתמורה לעסקת חטופים. עם זאת, מאחורי הקלעים ממשיכים להתנהל מגעים אינטנסיביים של המתווכות. למעשה, חמאס דורש קבלת ערבויות לפני העסקה הקטנה, שיבטיחו כי תוביל בהמשך לעצירת הלחימה ולנסיגה מלאה.
אתמול בצהריים הודיע בכיר חמאס טאהר א-נונו לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי "חמאס תומך בסיום קבוע של המלחמה, לא סיום זמני".
בתוך כך, ברשת "קודס", המזוהה עם חמאס, נחשפה ההצעה המצרית הכוללת הפסקת אש ל-10 ימים וכניסת 150 משאיות סיוע ליום, בתמורה לשחרור ארבעה חטופים, בהם שתי נשים. ההצעה האמריקאית, על פי "קודס", כוללת הפסקת אש של 30 יום ו-600 משאיות סיוע מדי יום, בתמורה לשחרור כל הנשים והחיילות. בדיווח נכתב כי "ההצעות מבוססות על רצון נתניהו לסגור עסקה חלקית".
על רקע ההמתנה לתשובה הרשמית של חמאס, בשאלה אם הוא מוכן לדון על כניסה למשא ומתן להתנעת עסקת חטופים על בסיס ההצעות שעלו בפסגת דוחא – אמר אתמול גורם שמקורב לשיחות שנערכו בקטאר, כי תוצע הפסקת אש למשך "פחות מחודש". הגורם הוסיף כי השיחות בין ראש המוסד דדי ברנע, ראש ה-CIA ביל ברנס וראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני התמקדו בהצעה להפוגה של כמה שבועות.
הגורם הוסיף כי "בכירים בארצות-הברית מאמינים שהסכם קצר טווח יכול להוביל להסכם קבוע".
הקטארים צפויים לפגוש בימים הקרובים את מנהיגי חמאס, ולהעביר לידיהם את ההצעות שעלו בפסגה בדוחא. פרט למתווה האמריקאי ולהצעה המצרית, עומדת על הפרק גם הצעה רוסית שלפיה ישוחררו שני חטופים בעלי אזרחות כפולה.