כלי תקשורת ערביים דיווחו אתמול כי כוח ימי גדול, החשוד כישראלי, הגיע לחופי בתרון שבצפון לבנון - ולכד פעיל טרור ששהה בבקתה באזור, כ-140 ק"מ מהגבול עם ישראל. מאוחר יותר ישראל אישרה את הדיווחים והודיע כי מדובר בכוח של שייטת 13 שהבריח את הפעיל לידיהם של חוקרי יחידת 504.
לפי הדיווחים, במבצע השתתפו יותר מ-25 לוחמים, והוא תואם גם עם כוח האו"ם המוצב בלבנון (יוניפי"ל). מקור ביטחוני ישראלי אישר לרשת “סקיי ניוז” בערבית את לכידת אותו אדם בעומק לבנון, וערוץ הטלוויזיה הסעודי "אל-חדת'" דיווח כי הבכיר שנלכד הוא עימאד אמהז. לפי הדיווח, חיזבאללה הכחיש כל קשר אליו. הערוץ דיווח מפי מקורות כי "היעד בפעולה הישראלית בבתרון העביר נשק לחיזבאללה מסוריה ללבנון, דרך הים". לפי הדיווח, "הוא לא בכיר בחיזבאללה, אלא קשור אליו".
מנגד, בערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" נטען כי אמהז הוא קצין בחיל הים הלבנוני, וכי "ברור שהוא עובד או קשור לחיזבאללה". עם זאת, ב"אל-ערביה" הסעודי נכתב, מפי מקורות, כי הוא לא משרת בצבא לבנון.
בדיווח של סוכנות הידיעות הלאומית הלבנונית, נכתב כי תושבי האזור דיווחו בין שישי לשבת על כוח צבאי שזהותו לא ידועה, שביצע נחיתה ימית בחוף. לפי הדיווח, הכוח עבר עם הנשק והציוד לבקתה סמוכה, לכד אדם לבנוני, לקח אותו לחוף - ויצא בסירות מנוע לים הפתוח.
לפי הדיווח ב"אל-חדת'", מפי מקורות, "כוח קומנדו ישראלי ביצע את הנחיתה הימית בבתרון". שר התחבורה של לבנון עלי חמיה טען תחילה, בניגוד לדיווחים, כי "השיח על הנחתה ימית בבתרון לא נכון - ופוגע בעניינים פנימיים". עם זאת, בהמשך הוא אישר כי נלכד אדם, והוסיף: "מדובר ברב-חובל של ספינות אזרחיות ומסחריות. הסרטון נכון, ושירותי הביטחון מבצעים את החקירות הנדרשות".
עוד אמר חמיה כי "משרד החוץ (הלבנוני), משרד הביטחון וממשלת לבנון יבדקו מול יוניפי"ל אם המבצע התקיים בתיאום איתם". בראיון לרשת "אל-מיאדין", המזוהה עם חיזבאללה, הוסיף: "לכידתו של אמהז התרחשה 100 מטר מביתו. מתנהלת תקשורת עם יוניפי"ל, כי חופי לבנון בפיקוח שלהם. אם אכן מדובר בהנחתה, איפה יישום החלטה 1701?" קנדיס ארדיל, סגנית דובר יוניפי"ל, הכחישה כל קשר ל"לכידה או להפרה של ריבונות לבנון".
בתוך כך גורמים ישראליים אמרו כי בשבוע האחרון עלה באופן משמעותי קצב הפגיעה ביחידה האווירית של חיזבאללה. "הדרך עוד ארוכה מאוד והיא בינתיים מתפקדת ומאתגרת אותנו, אבל נכנסנו להתנפלות משותפת עם חיל האוויר, מהגנה להתקפה גם בתחום הזה - ולא נרפה", אמרו הגורמים.
זו אינה הפעם הראשונה שבה מדווחים על פעילות של כוחות מיוחדים מישראל ברחבי מדינות אויב. כך למשל בחודש ספטמבר האחרון דיווחה "הטלוויזיה הסורית", כלי תקשורת אופוזיציוני למשטר אסד שמקום מושבו בטורקיה, כי במהלך תקיפה ישראלית במסיאף, באזור חמה, הונחתו כוחות קרקעיים שהשתלשלו מחבלים במקום.