שני הקמפוסים של המכללה האקדמית תל-חי, השוכנים בגבולה הצפוני של קריית-שמונה, פונו מיד עם פרוץ המלחמה. זה למעלה משנה שלא ניתן לקיים בהם לימודים באופן פרונטלי, והסטודנטים שבה לומדים בזום מרחוק מדירות, בתי מלון ומרכזים אחרים שאליהם התפנו בכל רחבי הארץ.
גם את השנה האקדמית הנוכחית, אלפי הסטודנטים והסגל האקדמי והמינהלי במכללה יפתחו בתנאים מאתגרים ומורכבים מחוץ לקמפוס. מרבית הסטודנטים, הסגל האקדמי והסגל המינהלי, כ-60 אחוז, נאלצו להתפנות מבתיהם. סטודנטים שהיו מעוניינים בכך יכלו ללמוד מקמפוסים אקדמיים שאירחו אותם, בהם אוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, מכללת כנרת, אורנים ועוד.
מנכ"ל המכללה, אלי כהן, ציין כי בפני הנהלת המכללה עמד אתגר גדול - להפעיל מוסד אקדמי, הכולל 35 תוכניות אקדמיות לתואר ראשון ושני בהיותו מפונה.
תל-חי נמצאת בתהליך הפיכתה לאוניברסיטה, פותחת שנת לימודים עם 4,400 סטודנטים, בהם 1,300 סטודנטים חדשים.
נשיא המכללה, פרופ' אליעזר שלו: "המכללה מתמודדת עם אתגרים רבים ולמרות היותה המוסד האקדמי היחיד שעדיין מפונה, היא ממשיכה בתנופה גדולה בפיתוח. יחד עם הוועדה המלווה בראשותו של פרופ' חיים טייטלבאום ובהובלת שר החינוך יואב קיש עמלה ההנהלה בקידום תוכניות לימוד חדשות, כולל תוכניות לדוקטורט".
חן שרון מחדרה, סטודנטית שנה ב': "בתוך כל הידע המקצועי שצברתי השנה - בעיקר למדתי מקרוב פרופורציות. כשהמרצים שלי מפונים מביתם וילדיהם במילואים, או בני זוגם בכיתות הכוננות, כשחבריי לחוג ולמכללה משרתים במילואים או מתנדבים בעורף - הרגשתי מהי קהילת תל-חי ואת ייצוג הפסיפס הישראלי שנמצא בה. אני מתרגשת לשוב ללמוד השנה, והפעם גם קצת באופן פרונטלי בקמפוסים הזמניים שנפתחו בתל-אביב ובחיפה".