גורמים בכירים בסביבת נתניהו מתנערים בימים האחרונים מהחשוד המרכזי בפרשת ההדלפות, ואף טוענים כי לא היה בקרבתו של ראש הממשלה. ואולם, מי שמכיר את האיש ואת עבודתו אומרים כי בחודשים האחרונים לא רק שהיה בקרבתו של נתניהו – הוא גם ליווה את השיירות שלו, התלווה לביקורים שלו בבסיסים מסווגים ואף היה שותף להתייעצויות בנושאים רגישים מאוד. הוא נהג לשוחח עם נתניהו ולאשר איתו מסרים, ואף נשלח לשליחות בחו"ל כחלק ממאמצי ההסברה של המעגל שמקיף את נתניהו.
הדובר, שעבד תחת ראש הסגל של ראש הממשלה צחי ברוורמן, המשיך ללוות את ראש הממשלה גם אחרי שנכשל בבדיקת הסיווג של השב"כ, ונחשף בכל זאת לחומרים סודיים. הוא הגן בלהט על נתניהו, ולדברי גורמים שמעורים בפרטים – ראש הממשלה גם היה מרוצה מהעבודה שלו.
בינתיים, חבריו של החשוד המרכזי בפרשה אומרים שנעשה לו עוול. "נפלו עליו כקורבן, אבל הוא לא היחיד שהדליף", הם טוענים. לדבריהם, הוא עבד בלי שכר, ולשכת ראש הממשלה ניסתה להעסיק אותו כיועץ חיצוני אחרי שסיימו את העסקתו. "כל החברים היו בשוק מוחלט", הם סיפרו. "הוא סוג של קורבן, הפקירו אותו".
לשכת ראש הממשלה מסרה בתגובה חדשה אמש כי "המסמך שפורסם כלל לא הגיע ללשכת רה"מ מאמ"ן, וראש הממשלה למד עליו מהתקשורת. האדם המדובר מעולם לא השתתף בדיונים ביטחוניים, לא נחשף או קיבל מידע מסווג, ולא לקח חלק בביקורים סודיים. ובכלל, מגוחך לומר שפרסום כתבה אוהדת לישראל בעיתון גרמני – שבו פורסם מסמך שכמותו פורסמו קודם לכן באישור ובסמכות – גרם נזק כלשהו למשא ומתן לשחרור החטופים, או לביטחון ישראל".
גורם ממשלתי שהיה מיודד ועבד מקרוב עם החשוד המרכזי בפרשת ההדלפות, אמר כי הוא לא הופתע מכך שלשכת ראש הממשלה וסביבתו של נתניהו מתנערת לחלוטין מהקשר לדובר. "לו הייתי נתניהו, הייתי מוטרד מאוד בעיקר ממה שהחשוד יודע, כי הוא יפתח עליהם. זה ברור. הם מתנערים ממנו עכשיו – אבל זה יתהפך עליהם. ראש הממשלה מרחיק מעצמו לכלוך כי בתפיסה שלו הוא השליט, וכדי לשמור על שלטונו ניתן להקריב הכל – כולל איזה עוזר שנשלח למשימות מיוחדות. מותר לשקר למען שמירת השלטון. מותר לזרוק עוזר מתחת לגלגלים".