לה טיגרה, האיטלקית המצוינת של דודי אפריאט וירון סגל בשכונת פלורנטין, מארחת בכל חודש נובמבר את אולה ואמין עלו, בני הזוג מאחורי פיצה אולה הנהדרת בעספיא, לשיתוף פעולה שמשלב אוכל מארץ המגף ומנות מהמטבח הדרוזי. פיצה נפוליטנית עם תוספות מהגליל? מתברר שזה יכול לעבוד מצוין. לצד מנות הדגל של לה טיגרה, תוגש החודש מנת סינטה בעישון קר עם שמן זית מריר, פיסטוק חלבי ושמן פסטו ירוק, "פיצה סלאם" נפלאה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, סלמי בעבודת יד שמכיל לא פחות מ-21 תבלינים וצמחים ועושן במשך 18 שעות, בזיליקום ופרמזן (82 שקל), פיצה מסאחן (86 שקל) עם עוף מפורק, בצל קונפי, צנוברים, סומק ובצל ירוק, וכן "פיצה כרמל" (78 שקל) עם מוצרלה ולבּנה מעספיא, עלי זעתר בר ממורדות ההר הירוק ופרמזן כמובן.
1 צפייה בגלריה
yk14140083
yk14140083
(צילום: אפיק גבאי)
לקינוח הרכיבו כאן "טירמיסו דרוזי" – עוגיות קעק עג'ויה ממולאות תמרים שאולה מכינה, ומסביבן ריקוטה מתוקה מקמפניה, קקאו, זעתר בר ושמן זית – בהומאז' לאיטליה. במקביל כמובן ימשיכו להגיש כאן את קולקציית הפיצות המצוינת בזכות עצמה של לה טיגרה – מקרבונרה עם חזה אווז מעושן וחלמון ביצה ועד קרנריה עם בשר אסאדו מפורק ומייפל, מפיסטאצ'יו שמנתית עם פרחי מורטדלה ועד פיאמה אדמתית עם רוטב תרד ותפוחי אדמה.
לה טיגרה מארחת את פיצה אולה. לאורך נובמבר. ידידיה פרנקל 9, תל-אביב, 03-6325359