שף ענר בן רפאל פורמן, ממסעדת תריסר, מנהיג החודש פרויקט מרשים שכולו מחווה למטבח העברי לדורותיו. תחת הכותרת "שנות הקסם" הוא מציע פרשנות חדשה למנות עבריות איקוניות שכיכבו בצלחות ובמסעדות שלנו ב-76 שנות המדינה. התפריט, שיוגש עד 22 בנובמבר, כולל שבע מנות - כל עשור מיוצג על ידי מנה אחת. למשל, תקופת הצנע של שנות ה-50 מיוצגת בחציל בטעם כבד; שנות ה-60 עם בלינצ'ס לחי עגל; שנות ה-70, בהן פרחו המסעדות המזרחיות, מיוצגות בפרשנות נפלאה למעורב חלקי פנים. שיא המיזם הוא ההתרפקות על שנות ה-2000 ומסעדת רפאל של רפי כהן, שהביא את המטבח הצפון-אפריקאי במלוא הדרו. בן רפאל פורמן מתקין קוסקוס פירות ים (סרטנים, קלמרי, שרימפס), שטעמה האוורירי מחד והעז מאידך נשאר איתי ימים אחרי שסיימתי להתענג עליה. טווח המחירים נע בין 56 ל-156 שקל.
תריסר, שוק הנמל, האנגר 12, תל-אביב. 074-7585353
חיים כהן חוגג
מסעדת יפו-תל אביב של שף חיים כהן תקיים במהלך החודשים נובמבר-דצמבר סדרת אירועים לציון 13 שנים למסעדה, שיציגו את התפתחות הסצנה הקולינרית בישראל. הסדרה תכלול מפגשים קולינריים: קבלות שבת, ארוחות ערב, ושיחות סביב הבר בליווי טעימות. כהן יארח בין השאר את רותי ברודו, אייל שני, אסף גרניט, ארז קומרובסקי, רז רהב ועוד מפגשים שיכללו מנות ייחודיות שיוגשו לצד סיפורים אישיים.
יפו-תל אביב, יגאל אלון 98, תל-אביב. 03-6249249