גם בישראל, כמו בכל העולם, נאלצים המבטחים לשבור את הראש על מימון תרופות ההרזיה החדשות והיקרות, שמצד אחד עשויות למנוע תחלואה יקרה, ומצד שני יזניקו את ההוצאות שלהם בגלל המסות האדירות של האנשים שזקוקים להן. כך קרה, שהתרופות החיוניות לטיפול נגד השמנה נותרו עד היום לא רק מחוץ לסל התרופות הציבורי, אלא גם מחוץ לביטוחים המשלימים של קופות החולים (למעט סקסנדה הוותיקה, שניתנת בזריקה פעם ביום ועלותה השתתפות עצמית של כמה מאות שקלים בחודש, תלוי בקופה).
הגדילה לעשות מכבי שירותי בריאות, ששינתה את תקנון הביטוח המשלים שלה בדיעבד, כך שתסבסד את וויגובי למבוטחיה רק החל מעוד שנתיים, כלומר מאמצע 2026, במקום מספטמבר האחרון. הדרך היחידה לקבל כיום את התרופות הללו באופן מוזל היא באמצעות חלק מהביטוחים הפרטיים שנרכשו לפני 2021, אז התיר המפקח על הביטוח — בהחלטה שערורייתית שעומדת בניגוד מוחלט לטובת הציבור — להחריג את תרופות ההשמנה מכל הפוליסות החדשות. גם חלק מהפוליסות הקולקטיביות מציעות את התרופות יותר בזול.
ועדיין, רוב הסיכויים שאם קיבלתם מרשם לאחת מהתרופות החדשות נגד השמנה, ואין לכם ביטוח פרטי שמכסה תרופות כאלה, תצטרכו לשלם מכיסכם לא מעט עבור מסע ההרזיה שלכם.
אוזמפיק נמצאת בסל הבריאות כטיפול לסוכרת בלבד, וניתנת ללא השתתפות עצמית לחולי סוכרת בלבד. וויגובי ומונג'רו, שתי הזריקות החדשות שנמכרות בישראל - מוזרקות פעם בשבוע ומביאות לירידה של עשרות אחוזים במשקל הגוף - נמכרות במספר מינונים, שצריכים להילקח בהדרגה עד להסתגלות הגוף. במינון הנמוך ביותר תשלמו עבור וויגובי 723 שקל בחודש, ובמינון הגבוה 1,210 שקל. העלות של מונג'רו, בכל המינונים, 1,774 שקל בחודש.
כדי לצמצם עלויות ולאפשר את השימוש בהן לאורך זמן תוך הנאה מיתרונותיהן הרבים, מצאו המטופלים בעולם ובישראל שיטה חדשה: הם משתמשים במינון קטן יותר מהמומלץ, כלומר פשוט מזריקים פחות חומר, ובכך מאריכים את השימוש במזרק.