תחושת אופוריה נרשמה בקרב הנהגת המתנחלים לאחר ניצחונו הסוחף של טראמפ בבחירות, ושם ממתינים לטקס ההשבעה עם סדר פעולות ברור. העמקת מהפכות סמוטריץ' בשטח, הלבנת מאחזים ושחרור אישורי בנייה שנתקעו, ביטול הסנקציות נגד מתנחלים, התנעת מהלך להחלת ריבונות ביו"ש, ואף "לקיחת שטח" בדרך להקמת מאחזים בצפון רצועת עזה.
המתנחלים לא הפסיקו לעבוד אף פעם. הם עסקו בחיזוק מערכת היחסים עם דמויות מפתח בקרב הרפובליקנים חודשים ארוכים. מייק פומפאו, מי שכיהן כמזכיר המדינה האמריקאי בתקופת הנשיא טראמפ, כבר מכיר היטב את שילה הקדומה ואת אנשי בנימין, הוא ביקר שם. פומפאו היה מי שהכריז בשנת 2019 על מדיניות הממשל הקודם בארה"ב, שעיקרה שינוי בגישת הממשל האמריקאי להתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, ודחיית הגישה לפיה ההתנחלויות מנוגדות מטבען לחוק הבינלאומי, מדיניות שממשל ביידן הפך רק בתחילת השנה.
גם דיוויד פרידמן, מי שהיה שגריר ארה"ב בישראל בכהונתו הקודמת של הנשיא הנבחר מכיר היטב את השומרון. רק לפני כמה ימים היה אורח של ראש מועצת שומרון יוסי דגן. דגן וצוותו פעלו במהלך החודשים האחרונים באופן אקטיבי, והביעו הזדהות עם טראמפ. דגן קיים חוגי בית בקרב רבנים ומנהיגים יהודים ואמר להם כי טראמפ עוזר להתנחלויות. הוא גם אירח רפובליקנים, סנאטורים, חברי קונגרס ובכירים בסביבתו של דונלד טראמפ. ספק אם הפעילות הזו סייעה לטראמפ להיבחר, אך למתנחלים חשוב שבסביבת הנשיא הנבחר יידעו שהם תמכו בו. נודע כבר כי דגן הוזמן על ידי גורמים בכירים במפלגה הרפובליקנית להשתתף בטקס שצפוי להיות ב–20 בינואר בוושינגטון. גם מהלך זה מעיד על שינוי אליו מצפים המתנחלים בעמדת ממשל ארה"ב כלפי ההתיישבות.
במקביל, שרי הימין בממשלה בישראל צפויים להעמיק את השינויים שבוצעו כבר מעבר לקו הירוק. הם ישאפו לדחוף את נתניהו להתניע מהלך של הכלת ריבונות על חלקים מהשטח, אולי בקעת הירדן או מעלה-אדומים ואולי אף כל השטח: "זו נקודה היסטורית שספק אם תחזור", אומרים בהתיישבות.
יתרה מכך, ביש"ע יבקשו לבטל את הסנקציות שהטיל הממשל הדמוקרטי על "מתנחלים קיצוניים ואלימים" כפי שהגדיר אותם.
גורמי הימין בממשלה יפעלו גם לקבלת גיבוי מדיני ציבורי ומשפטי מהממשל החדש בדרך למימוש חזונם להתיישבות בצפון רצועת עזה.
נזכיר כי טראמפ היה קרוב מאוד לאפשר לישראל להכריז ריבונות על שטחי יהודה ושומרון, אך נמנע מכך ברגע האחרון בעצת יועצו ג'ארד קושנר.
בתקופת הנשיאות הקודמת של טראמפ הייתה תנועת הבנייה משמעותית בהתנחלויות, בין היתר בחברון ובמקומות נוספים.
עם זאת קשה לשכוח כי לטראמפ היו גם דרישות מהמתנחלים. בין היתר הוא ביקש להקפיא את הבנייה במקמות מסוימים ולהימנע ממהלכים חד-צדדיים שמקשים על השגת פתרון מדיני בין ישראל לפלסטינים. "הוא בלתי צפוי", מסבירים גורמים בימין ומוסיפים, "הוא מבין את הצורך שלנו אבל בסוף זה יימדד במעשים. מה שלא יהיה, זה יותר טוב מביידן".