טראמפ הצהיר לא פעם שמטרתו לסיים את המלחמה באוקראינה בהקדם - בהסכמתם או שלא בהסכמתם של האוקראינים. נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ככל הנראה חושש שההבטחות נכונות.
זלנסקי היה מהראשונים לברך את הנשיא, וכתב: "אני נזכר בפגישה הנהדרת עם הנשיא טראמפ בספטמבר, כשדנו בפרטים בשותפות בין אוקראינה לארה"ב, בתוכנית הניצחון ובדרכים לשים קץ לתוקפנות הרוסית נגדנו. אני מעריך את מחויבותו של הנשיא טראמפ לגישת ה'שלום באמצעות עוצמה' בסוגיות בינלאומיות. זהו בדיוק העיקרון שיכול להביא באופן מעשי לשלום צודק מהר יותר".
ברוסיה, הנשיא פוטין דווקא נמנע מלברך את טראמפ על ניצחונו, וכלל לא בטוח שיעשה כן. דוברת משרד החוץ הרוסי מאריה זכרובה פירסמה הצהרה שבה ציינה בין השאר: "רוסיה תעבוד עם הממשל החדש ברגע שייכנס לתפקידו בבית הלבן, תגן בתקיפות על האינטרסים הלאומיים של רוסיה ותתמקד בהשגת מטרות 'המבצע הצבאי המיוחד'".
היא הוסיפה כי "אין לנו אשליות לגבי הנשיא האמריקאי הנבחר, המוכר היטב ברוסיה, וההרכב החדש של הקונגרס, שבו הרפובליקנים, לפי נתונים ראשוניים, זוכים לשיא. האליטה הפוליטית בארה”ב, ללא קשר למפלגה, דבקה בעמדות אנטי-רוסיות".