הנשיא הנבחר דונלד טראמפ מתחיל לעבוד על הכוורת בקדנציה השנייה שלו, ודבר אחד כבר ברור עוד לפני ההחלטה הראשונה: הפעם לא יהיה בקרבת החדר הסגלגל אף נציג של מה שבעבר היה הממסד הרפובליקני.
אם ב-2016 בחר טראמפ תחת לחץ מפלגתי את מייק פנס לסגנו ואת מי שהיה יו"ר המפלגה הרפובליקנית, ריינס פריביוס, למנהל לשכת הבית הלבן – הפעם הוא יוקף אך ורק בנאמנים, ישנים וחדשים. כל חשש שאולי היה לטראמפ לגבי אישור המועמדים שלו בסנאט, נעלם אף הוא עם החזרת השליטה הרפובליקנית שם.
אחד המינויים הראשונים כנראה יהיה לתפקיד החשוב ביותר בחיי היומיום של נשיא: יו"ר סגל הבית הלבן. בקדנציה הראשונה החליף טראמפ כמה וכמה כאלה, אבל החופש המלא למנות רק בני ברית נאמנים, תעזור לו להימנע מתחלופה.
בשלב המוקדם הזה, שני השמות המובילים לתפקיד הן נשים: ברוק רולינס, מנכ"לית מכון החשיבה "אמריקה פירסט" המקדם מדיניות נגד הפלות, להט"ב ומעודד החזקת נשק – שהייתה גם יועצת למדיניות פנים בקדנציה הראשונה של טראמפ; וסוזי ווילס, ראש הקמפיין של טראמפ שהייתה אלמונית כמעט לגמרי עד כה, אבל צפויה לקבל פרס מרכזי תמורת ההצלחה האדירה שלה. מועמד נוסף לתפקיד הוא קווין מקארת'י, שהיה יו"ר בית הנבחרים לפני שהודח באופן משפיל, אבל נותר נאמן מאוד לטראמפ.
מייק פומפיאו, שהיה שר החוץ וראש ה-CIA בקדנציה הראשונה, מועמד לתפקיד שר ההגנה – אבל ייתכן שטראמפ יעדיף ללכת עם טום קוטון, סנטור ניצי במיוחד מארקנסו, שנשאר נאמן לטראמפ אפילו בימים שאחרי 6 באוקטובר כאשר רוב המפלגה נטשה אותו. מועמד נוסף לתפקיד הוא חבר הקונגרס מייק וולץ, שיש לו עבר צבאי עשיר.
ריצ'רד גרנל, שאפילו בקנה המידה של נאמני טראמפ נחשב נאמן במיוחד, הוא מועמד מוביל לתפקיד שר החוץ. גרנל היה שגריר ארה"ב בגרמניה במהלך הקדנציה הראשונה של טראמפ, ונחשב כה קיצוני שלא בטוח כי היה עובר את אישור הסנאט אם זה לא היה בשליטה רפובליקנית.
שמות נוספים שישתלבו בנבחרת החוץ של טראמפ צפויים להיות חברת הקונגרס מניו-יורק, אליס סטפאניק, שתהיה כנראה השגרירה באו"ם. סטפאניק זכורה מהדיון המפורסם בקונגרס שבו תקפה את ראשות האוניברסיטאות המובילות בארה"ב על טיפולן הלוקה באנטישמיות.
אילון מאסק, התומך הגדול של טראמפ ואיל ההון הידוע לשמצה, צפוי לקבל תפקיד משמעותי בממשל. לא ברור אם יהיה לו תפקיד רשמי, אך כבר ידוע שלמאסק יהיה כוח מרכזי בקביעת מדיניות בממשל החדש.
לא ברור אם חתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר, שניהל את נושא המזרח התיכון בקדנציה הקודמת, יחזור לעבוד בבית הלבן – אך כבר ברור כי ביתו איוונקה אינה מתכננת לחזור לשם.
אחד התפקידים החשובים ביותר עבור טארמפ באופן אישי הוא התובע הכללי. גבוה ברשימת המועמדים נמצאת איילין קאנון, שופטת פדרלית מפלורידה שמונתה בידי טראמפ בקדנציה הראשונה, וביטלה את התביעה נגדו בפרשת המסמכים שהוציא מהבית הלבן. מייק פומפיאו מוזכר גם בהקשר לתפקיד התובע הכללי.
ובזמן שטראמפ נהנה מ"הרכבת הלגו" של הבית הלבן – נשיא ארה"ב היוצא, ג'ו ביידן, התבטא אתמול פומבית לראשונה מאז ההפסד.
בנאום קצר שנשא בגן הוורדים בבית הלבן ניסה ביידן לשלב בין קבלה מכובדת של ההפסד לקריאה לשמירה על אחדות ארה"ב: "אנחנו מקבלים את הבחירה של העם, אי-אפשר לאהוב את המדינה שלך רק כשאתה מנצח".
ביידן ניסה לנחם עשרות מיליונים ואמר: "הפסדים הם בלתי נמנעים, אבל לוותר זה בלתי נסלח. במשך למעלה מ-200 שנה, אמריקה ערכה את הניסוי הגדול ביותר בממשל עצמי בתולדות העולם. נהיה בסדר, הניסוי האמריקאי חזק".
לבסוף, ציין: "ננחה את אנשינו לעבוד עם הצוות של טראמפ להעברה מסודרת של השלטון".