הדברים שאמר שר הביטחון שפוטר, יואב גלנט, במפגש עם נציגי משפחות חטופים – מציירים תמונה מדאיגה מאוד באשר למגעים לעסקה. גלנט הבהיר למשפחות כי הוא איננו אופטימי, ורמז ששיקולים אישיים ופוליטיים הם אלה שמעכבים את החזרתם של 101 השבויים שנמצאים כבר יותר משנה בעזה: "השיקולים לסרב לעסקה אינם צבאיים ואינם מדיניים".
בשיחה אמר גלנט – בניגוד גמור לדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו – כי אין צורך להישאר בציר פילדלפי. "לא היה קורה כלום אם היינו יוצאים ל-42 יום בשביל עסקת חטופים, אפשר לשוב לשם. אם ניסוג מטריטוריה, זה הפיך. כשאנחנו מאבדים חטופים – זה בלתי הפיך", אמר להם.
ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet נודע כי הוא אמר לבני המשפחות שאחרי שחמאס הגיש את הצעת 3 ביולי, שכללה השבה של חטופים עוד לפני סיום המלחמה, הוא ומערכת הביטחון סברו כי בשלו התנאים לעסקה. הוא אמר למשפחות החטופים כי בקבינט הוא נותר בעמדת יחיד, והעסקה לא יצאה לפועל.
שרון שרעבי, אחיהם של אלי שרעבי שמוחזק בעזה ויוסי שרעבי ז"ל שנרצח בשבי וגופתו עדיין ברצועה, נכח בפגישה. "אנחנו לא נותנים לישראל כ"ץ אפילו רגע אחד של חסד. הוא בא עם מניפה רחבה של יכולות, ניסיון בזירה הבינלאומית והוא נכנס לכובע המבצעי, הביטחוני. בראייה שלו יש לו את כל היכולת להשפיע על נתניהו להגיע לעסקה כמה שיותר מהר. הוא יצר איתנו קשר, אנחנו ננסה להיפגש איתו בהקדם, ואני כבר אומר – אני דורש ממנו לשים קץ לייסורים של כל החטופים בשבי חמאס. עכשיו".
אמש נכנסו לתוקף פיטוריו של גלנט, והלילה מליאת הכנסת הצביעה על אישור הדיל הפוליטי שבמסגרתו מונה ישראל כ"ץ למחליפו וגדעון סער לשר החוץ.
מוקדם יותר, בג"ץ דחה את העתירות שהוגשו נגד הפיטורים. זאת לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שיגרה מכתב לבג"ץ שבו קבעה כי הפיטורים הם חוקיים, ואין להתערב בהחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו. העתירות הוגשו נגד המהלך על ידי כמה ארגונים אזרחיים, בהם התנועה לאיכות השלטון.