משרד החוץ של קטאר הודיע אמש כי מאמצי התיווך בין ישראל לחמאס מוקפאים, אך ציין כי "הדיווחים על הפסקתם לא מדויקים". זאת, לאחר שגם בארץ ציננו אתמול דיווחים בסוכנויות הידיעות רויטרס, AP ו-AFP על הפסקת התיווך - וטענו כי "ההחלטה הפיכה".
בהודעת משרד החוץ הקטארי נכתב כי בדוחא הזהירו את הצדדים כבר לפני עשרה ימים על הקפאת המגעים, אם לא יגיעו להסכם. עוד נמסר: "קטאר תחדש את המאמצים עם השותפים כאשר תהיה הרצינות הדרושה לסיום המלחמה".
בהודעה לא הייתה התייחסות לדיווחים על גירוש בכירי חמאס מקטאר, כאשר על פי הדיווחים הנסיכות נענתה לדרישה האמריקאית לסגור את משרדי הנהגת חמאס בשטחה.
במהלך השבועות האחרונים, ביקשה ארצות-הברית מקטאר לגרש את מנהיגי חמאס משטחה, זאת בעקבות סירוב נוסף מצד חמאס לעסקת חילופי שבויים. הבקשה האמריקאית התקבלה לאחר הירצחו של הירש גולדברג ז"ל ולאחר דחיית הצעות נוספות להפסקת אש מצד חמאס. קטאר הסכימה לדרישה ונתנה לחמאס התראה לפני כעשרה ימים, תוך שהיא מעדכנת את ארה"ב בהחלטתה. עם זאת, פרטי הפינוי, כולל מועד היציאה ומקום השהות החדש של מנהיגי הארגון, עדיין לא הוחלטו סופית. ההחלטה האמריקאית, מסבירים בוושינגטון, התגבשה מתוך הבנה שחמאס אינו יכול להמשיך לפעול מבירת מדינה שהיא בעלת ברית או שותפה של ארה"ב. הלחץ שהופעל על קטאר להוציא את חמאס התרחש במקביל להגשת כתבי האישום כלפי בכירי הארגון, ובהם חאלד משעל, המתגורר בקטאר.
בכיר בבית הלבן התייחס להחלטת קטאר להשהות את התיווך ומסר בשיחה עם "ידיעות אחרונות": "קטאר מילאה תפקיד לא יסולא בפז בסיוע בתיווך עסקת בני ערובה והייתה גורם מרכזי בהבטחת שחרורם של כמעט 200 בני ערובה בשנה שעברה. עם זאת, בעקבות סירובו החוזר ונשנה של חמאס לשחרר אפילו מספר קטן של בני ערובה, לרבות לאחרונה במהלך פגישות בקהיר, המשך נוכחותם בדוחא כבר אינו בר-קיימא או מקובל".
גורם בכיר בחמאס טען אתמול כי הפרסום על הסכמת קטאר לגרש את הנהגת חמאס משטחה הינו "חסר בסיס" ו"נועד להפעיל לחצים על הנהגת חמאס". כמו כן, גורמים בארגון הטרור אף אמרו לכלי תקשורת ערביים, וגם ל-AFP, כי הם לא נדרשו לעזוב עדיין את דוחא. ואולם, בחמאס על פי הדיווחים קיבלו מסר מקטאר שלפיו המשרדים שמשמשים את בכירי הארגון לקראת סגירה, אך אין הדבר אומר שהם יגורשו משטח המדינה - ולכן בפועל חמאס ימשיך לפעול משם.
מנגד, בירושלים טענו כי בכירים אכן עודכנו שקטאר דרשה מבכירי ארגון הטרור להסתלק משטח המדינה. גורם מדיני אמר כי "חמאס הוא ארגון טרור רצחני שצריך להיות נרדף בעולם ולא לקבל אכסניה של אירוח בשום מדינה". לדבריו, יש היגיון בכך שקטאר תפסיק לתווך בין הצדדים: "ברגע שהם מגרשים את ראשי חמאס - אין עוד יתרון בתיווך והוא מתייתר". עוד הוסיף הגורם המדיני: "קטאר ניסתה לתווך ולא היו עסקאות, כך שאין אובדן גדול - חוץ מזה שמנהיגי חמאס גרו במלונות חמישה כוכבים והמשיכו לייצר טרור בציר רשע שמתחבר לאיראן ולחיזבאללה".