יום הרווקים הסיני נחגג היום (11.11) בעלי אקספרס (ALIEXPRESS) ובאתרים סיניים נוספים, כמו שיאין (SHEIN) וטמו (TEMU). במקביל, האתר האמריקאי אייהרב (iHerb) מציע 24% הנחה עם הקוד 24DOUBLE11 ויש גם הנחות באתר הבריטי אסוס (ASOS) של עד 50% הנחה על אלפי סגנונות עם הקוד SELFLOVE ובאפליקציית אסוס: 25% הנחה עם הקופון singles.
זאת רק תחילת נובמבר, והנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מבצעי הקניות בו – מעכשיו ועד סוף דצמבר.
יום הרווקים הסיני. עד מתי?
קרוב לוודאי ש-72 שעות.
האם אלו הנחות אמת?
לרוב כן, אם כי לעיתים קרובות אחוזי ההנחה המוצהרים לא מדויקים. קבלו עצה לחיים: לעולם אל תקנו ב-עלי בלי קופונים. עלי אקספרס תמיד מציע קופונים לצד ההנחות. אפשר למצוא אותם באתר, כשבאפליקציה החברה נדיבה יותר בחלוקת הקופונים שלה וכן ניתן ללקט אותם אצל משפיענים ואפיליאטורים (שמציעים קופונים תמורת שימוש בלינק שהם מספקים לקונה).
מה קונים שם?
בעלי אקספרס וטמו קונים מוצרים קטנים, ממטענים לסלולרי ועד בלוני בובספוג ליום ההולדת של הילד, לרוב בשקלים בודדים. בנוסף לזה חפשו שם כל רעיון שעולה על דעתכם ותמצאו שלל רב, מגוון ומוזר. עוד מוכרים שם: כלים למטבח, תחפושות, בגדים מכל סוג, צעצועים, כלי עבודה וגם מותגים סיניים מצוינים כמו שיאומי, בסוס, אנקר, viofo, eufy ויוגרין שמציעים הנחות עמוקות בחלק מימי המבצעים. בין היתר הם מייצרים מצלמות אבטחה לרכב ולעינית הדלת, מטענים רבי-עוצמה, אוזניות אלחוטיות עם ביטול רעשים, ועוד.
איך נזהרים מזיופים?
היזהרו מ"קישורים מוסתרים": אלה קישורים שמציגים מוצר מסוים, כשבפועל הם מוכרים מוצר אחר שהוא זיוף של מותגים מוכרים. אתם תגיעו ללינקים כאלה רק אם תסתובבו בקבוצות טלגרם ופייסבוק מפוקפקות, משום שלרוב בעלי אקספרס מציעים במובלט חיקויים.
כמה עולה משלוח מסין?
דולרים בודדים. לעיתים אין עלות משלוח. רוב הפריטים שם זולים מאוד כך שעלות המשלוח זניחה.
תוך כמה זמן המשלוח יגיע?
תוך שבועיים או פחות, אם כי לעיתים בגלל עומס, חברות השליחויות מתעכבות בחלוקה ששל המשלוחים בארץ. קחו בחשבון. לרוב לנקודת חלוקה (יש כבר לפחות שתי נקודות חלוקה של עלי אקספרס עצמה בארץ: בת"א ובגבעתיים), אם כי החברה החלה לשלוח גם עד הבית מוצרים מסוימים.
בעלי אקספרס יש הרבה חנויות ומוכרים – איך יודעים מי אמין?
לפי ביקורות, דירוגים חיוביים, יהלומים וגביעים שהאתר מחלק למוכרים מצטיינים. בנוסף, מוצרים שמסומנים על ידי עלי אקספרס כמוצרי choice נחשבים בטוחים יותר לקנייה כי האתר מתחייב לגבי אמינותם.
באיזה מטבע לקנות שם?
עדיף בדולרים, כדי להימנע מתשלום של עמלת המרה כפולה - האתר וחברת האשראי. כדאי גם לשלם עם כרטיס אשראי שגובה עמלת המרה של 1% ומטה, או מחשבון מט"ח.
אפשר לקנות מעל 75 דולר?
בהחלט, אבל אז תשלמו מע"מ ישראלי וייתכן שתצטרכו להוסיף גם עמלות שחרור ממכס. מי שקונה בעלי ממוכרים שונים בסכום נמוך מ-75 דולר פר מוכר, יכול לעבור את הסכום הזה בסך כלל הקנייה, אבל היזהרו מאיחוד חבילות.
מפריידי עד מאנדיי
ב-29 בנובמבר יגיע בלאק פריידיי, שייחגג גם באתרים הסיניים ובעיקר באמריקאיים, אך גם באתרים אירופים, בריטיים וישראלים. הבלאק פריידיי יימתח לפחות עד הסייבר מאנדיי (יום שני שאחריו).
מה כדאי לקנות?
כל מה שנמכר בארה"ב ובאתרי אמזון האירופיים. ניתן טעימה ממה שאפשר למצוא שם במחירים נמוכים ממחירי ישראל: מוצרי steel series, טומי טיפי, אוונט, טפאל, משחות שיניים קולגייט, מחליק שיער דייסון, מוצרי בראון, לגו, פליימוביל, מכונת תספורת של פיליפס, מנשאי ארגו בייבי, מוצרי ג'וזף ג'וזף, כונני SSD, זיכרון נייד, מסכי מחשב ותגים חכמים של סמסונג, בקבוקי קונטיגו וסטנלי, שעונים של קסיו וגס, בגדים ונעליים של קולומביה, תיקי גב של סמסונייט, לפטופים של לנובו, וכל מה שנשלח לארץ חינם בקנייה מעל 49 דולר. בנוסף, בבלאק פריידיי סביר להניח שיהיו מבצעים עמוקים בישראל על מסכי טלוויזיה, מוצרי אלקטרוניקה, מחשוב וחשמל באתרים ובחנויות.