כבר שנים מרבה השף חיים כהן לספר על אמו מרים: הבישול שלה היה נוכח מאז ומתמיד כמעט בכל דבר שכהן נגע בו, וזיכרונות הילדות משכונת קריית שלום בדרום תל-אביב הלכו איתו לאורך כל הקריירה. עכשיו זוכה האם למסעדה כשרה על שמה במתחם עסקים ומגורים חדש על גבול בני-ברק ורמת-גן.
התפריט של מסעדת "מרים" (בן-גוריון 1, בני-ברק), שנפתחת בימים אלה, מתבסס על דגים וירקות וכולל מנות כמו סשימי פלמידה עם סלק, בויאבז עם קבב לוקוס ואטריות, צ'ורבה עם טורטליני וסיגר ממולא בלוקוס שמגיע עם חומוס ושמנת חמוצה. השוס: דגים צלויים על גריל פחמים.
"אני לא צריך שהאוכל שלי יהיה גם רך וגם קראנצ'י באותו זמן", אומר כהן. "אני מחפש את החוויה המנחמת, שבה אפשר לעצום עיניים ולהתענג על הטעם. יש אוכל אינטלקטואלי, ויש אוכל שנוגע ישר בלב". המחירים, כצפוי, לא זולים: שיפוד טורו טונה יעלה 175 שקל; דובר סול יעלה 68 שקל ל-100 גרם; דגים של ים בגריל – 48 שקל ל-100 גרם