1. רווחים גדולים של חברות הם בדרך כלל סיבה טובה לשמחה, בעיקר לחברות ולבעלי המניות, לא תמיד לכלל הציבור. רווחי הענק שהציגו ממש לאחרונה הבנקים, תאגידי המזון וחברת אל על באים על חשבון האזרחים שמשלמים יום-יום את הגידול העצום ברווחים.
1 צפייה בגלריה
yk14159219
yk14159219
(צילום: ערן גרנות)
2. וכך, עוד שרווחי הענק של בעלי המונופולים והקונצרנים הגדולים מזנקים – כספי האזרחים בארנק ובחשבונות הבנק מצטמצמים. כרטיסי טיסה ליעדים קרובים עולים פתאום כמעט 1,000 דולר, מחירי המזון וארוחות במסעדות קופצים בשיעור של עד עשרות אחוזים, והריבית על הלוואות מזנקת וזו שעל פיקדונות צונחת. אלה רק דוגמאות בודדות מהרווחים שעושות החברות בעת מלחמה על גב האזרחים. וכל זה עוד לפני 1 בינואר, שבו יוקפאו מדרגות המס, נקודות הזיכוי וקצבאות הילדים, ויועלו המע"מ, דמי הביטוח הלאומי ומס הבריאות.
3. רבים ממוצרי המזון במשק משווקים על ידי שלוש חברות עיקריות, לאל על ולשאר חברות התעופה הישראליות אין כרגע תחרות, והבנקים לא חולמים אפילו לשלם לנו יותר כסף על הפיקדונות. הסכנה הגדולה שתאיים על כלכלת ישראל היא סטגפלציה, שפירושה אינפלציה לצד תחילת מיתון. ולמה זה עלול לקרות? כי הממשלה לא עושה דבר בתחום יוקר המחיה והנושא לא מעניין אותה. רוצים הוכחה, אחת מני רבות? ועדת השרים למאבק ביוקר המחיה שהקים בסערה נתניהו התכנסה ב-2024 פעם אחת בלבד — לפני תשעה חודשים. נקודה.