לכאורה זו "עוד עוגה בחושה". אבל העוגה הזו מלאה בהפתעות שנותנות לה מרקם עסיסי וטעם נהדר.
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 28/30 או שתי אינגליש קייק.
מה צריך:
• 200 גרם חמאה רכה
• 250 גרם סוכר (1 ו-1/4 כוסות מדידה)
• 4 ביצים
• 1 כף תמצית וניל
• 350 גרם קמח (2 ו-1/2 כוסות מדידה)
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
או יוגורט
תוספות:
• 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
• 100 גרם אוכמניות טריות/קפואות
• 60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
שטרוייזל:
• 80 גרם חמאה קרה מאוד
• 80 גרם סוכר
• 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח
• 40 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
כך עושים:
• שטרוייזל: מניחים בקערה קמח, אגוזים וסוכר ומגררים את החמאה על הצד הדק של פומפייה. בעזרת הידיים יוצרים פירורי בצק. שימו לב, לא ללוש! אלא ליצור גושים קטנים. מעבירים למקרר.
• תערובת לעוגה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, סוכר ומעבדים עד לקבלת מרקם קרמי. עוצרים את המיקסר ובעזרת לקקן "מנקים" את החמאה מדפנות הקערה ומ-וו הגיטרה.
• מפעילים שוב במהירות נמוכה, מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נטמעות בתערובת, ורק לאחר מכן מוסיפים עוד (חשוב
לנקות את דפנות ותחתית קערת המיקסר בלקקן, במידת הצורך) ולבסוף את
תמצית הווניל.
• בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה.
• מוסיפים את היבשים לסירוגין תוך כדי מזיגת השמנת החמוצה/יוגורט כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (כלומר 1/3 יבשים ו-1/2 מכמות השמנת/יוגורט ואז שוב 1/3 יבשים ויתרת השמנת/יוגורט ולבסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. חשוב מאוד לא לעבד יותר מדי.
• מוסיפים תפוחים, אגוזים ואוכמניות ומקפלים בעזרת לקקן, יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל שטרוייזל.
• אופים בחום של 170 מעלות טורבו כ-40 דקות, או עד שהיא זהובה ויפה וכשמכניסים שיפוד במרכז יוצאים פירורים לחים. לאחר צינון מפדרים מעט באבקת סוכר ומתענגים.