היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרה-מיארה אמרה אמש כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צריך "לבחון מחדש" את עמדתו בעניין כהונתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. לדבריה, "השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה בפעילותה של המשטרה ובין התלות של קציני המשטרה בשר לקידומם, פוגע באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג הפוליטי".
עמדתה של היועמ"שית מתפרסמת על רקע העתירה שהגישה תנועת "התעוררות" לבג"ץ נגד כהונתו של השר. בהרב-מיארה ביקשה לדחות את תשובתה פעמיים, והערב הודיעה לנתניהו על חוות הדעת - ככל הנראה לקראת תמיכה בעתירות.
עוד לפני שפרסמה את חוות הדעת, שרי הממשלה והעומד בראשה תקפו את היועמ"שית מאחר שהעריכו כי תתמוך בעתירה. נתניהו אף הבהיר כי לא יפטר את השר, והדגיש כי הדחה של בן גביר באמצעות בג"ץ היא "הדרך המהירה למשבר חוקתי".
בן גביר עצמו אמר בדיון: "היועמ"שית רוצה להפיל את הממשלה. כל שני וחמישי הדליפו נגדי, פתאום מהצד השני שב"כ והיועצת מנהלים חקירות על הדלפה נגד מישהו שהיה בדוברות מנכ"ל משרד ראש הממשלה. אני מעדכן שעכשיו היועצת תדרכה שהיא תבקש מראש הממשלה לפטר אותי".
מאז נכנס בן גביר לתפקידו, הוגשו מעת לעת עתירות המבקשות להדיחו. עד היום בהרב-מיארה התנגדה להן, ובג"ץ דחה אותן. ואולם כעת כתבה לנתניהו: "פעולתה של משטרת ישראל במקצועיות, בשוויוניות, בממלכתיות, ללא שיקולים זרים ופוליטיים, היא תנאי בסיסי לתפקודה החוקי והתקין, לשמירה על זכויות האדם בישראל ולשימור הליגיטימציה הציבורית של אכיפת החוק במדינה. על הדרג הפוליטי להימנע מלפגוע במתחם שיקול הדעת המקצועי של המשטרה או להשתמש בפעילותה כאמצעי לקידום אינטרסים זרים. התערבות פוליטית פסולה בעבודת המשטרה מובילה לפגיעה בזכויות היסוד של הפרט ובהן: הזכות לחירות, חופש התנועה, האוטונומיה של הפרט, חופש הביטוי וההפגנה, הזכות לכבוד ועוד. מדובר בפגיעה בערכים דמוקרטיים יסודיים.
"לשר הממונה על המשטרה מטעם הממשלה סמכות לקבוע מדיניות כללית למשטרה. ואולם, המילה 'מדיניות' אינה יכולה לשמש כסות להתערבות פסולה בעבודת משטרה ולפגיעה בציבור, הזכאי לכך שהמשטרה תפעל בעניינו לפי שיקולים מקצועיים, ענייניים, שוויוניים וממלכתיים. התערבות אופרטיבית בכסות של 'מדיניות' סותרת את עקרון עצמאות המשטרה, עליה התבסס בית המשפט בדחותו את העתירה הקודמת בעניין מינוי בן גביר כשר לביטחון לאומי.
"התשתית המנהלית הראייתית שנפרשת בעתירות החדשות ובפניות מלמדת כי מאז מונה לתפקיד, השר בן גביר משפיע ומתערב לכאורה באופן בוטה, פסול, וחוזר ונשנה, בהפעלת הכוח המשטרתי, בניגוד להחלטות שיפוטיות".
מתנועת התעוררות המובילה את הבג"ץ נמסר בתגובה לעמדת היועמ"שית: "על נתניהו לפטר את בן גביר באופן מיידי, על הפיכת המשטרה למליציה פוליטית ועל השימוש בכוחה נגד מתנגדי משטר. אם נתניהו לא יפטר את בן גביר העתירה שלנו תעשה זאת".