מצרכים לארבעה סועדים:

1 חבילת פסטה, עדיף ארוכה (ספגטי או לינגוויני) / רבע כוס חלב או שמנת מתוקה / 1 גליל גבינת עיזים רכה / מלח / פלפל שחור גרוס / חופן פיסטוקים טריים, קצוצים.
1 צפייה בגלריה
yk14152598
yk14152598
(פסטה בקרם גבינה ופיסטוק. ארבעה מרכיבים, מלח ופלפל | צילום: שירה באר)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מחממים את החלב (או את השמנת) במחבת גדולה (או בסיר רחב). מפוררים את הגבינה, מוסיפים למחבת ומבשלים תוך ערבוב עד שהיא נמסה. מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור.
3. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה (אבל קודם מעבירים כף-שתיים ממי הבישול למחבת) ומוסיפים למחבת. מבשלים דקה-שתיים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהרוטב עוטף את הפסטה לחלוטין.
4. מוסיפים את הפיסטוקים (וגם פרמזן, אם רוצים) ומגישים.