בקו ישר מפיצה פרסקה, שהעתיקה לפני זמן מה את משכנה לקיבוץ אפיקים שבעמק הירדן, התמקם באחרונה מקדש נוסף שמביא אל העמק את טעמיה המשובחים של ארץ המגף. כבר מהריח שמזדחל אל רחבת הכניסה, אפשר לנחש ש"גליאלה" היא גלידה איטלקית לעילא ולעילא. ואכן, גיא מגן, שלמד את רזי הג'לטו בבולוניה, יודע לרקוח את גלידת החלומות, וחכו עד שתגלו את קשת הטעמים המופלאים שהוא מרכיב: וניל-אוכמניות-לימון, בזיליקום-בלסמי (מעולה ממש!) יוגורט יווני עם דבש וגרנולה (וואו, אתם חייבים), אבוקדו-קמומיל, סוכריות חמאה, פאי תפוחים, לוטוס טבעונית, לבנדר שמעיף את החך.
אם אתם בסביבה ואוהבים גלידה איכותית, פשוט אל תוותרו, כי זה לא רק הטעם, זה המרקם המדויק העשוי ביד אמן, העובדה שהגלידה ממש לא מתוקה מדי ואין בה שימוש בחומר משמר. את הבזיליקום, למשל, גיא מגדל בערוגות ליד הגלידרייה, את הלבנדר הוא מביא מחוות הלבנדר ברמת הגולן, את הווניל הוא מבשל עם מקלות וניל איכותיים, והשוקולד הוא הכי איכותי שתפגשו. הטעמים מתחלפים בכל כמה ימים בהתאם למצב הרוח והחשק של הגלידאי.
גיא ומשפחתו הם מפונים מקיבוץ אורים שבעוטף, שם גם הוקם הסניף המקורי של הגלידרייה, שנקראת על שם שתי הבנות של גיא. סניף נוסף שוכן ביודפת. כשמגיעים לכאן אפשר לשבת בפנים או בחוץ, אם מזג האוויר מאפשר, לטעום גם עוגות, עוגיות, ופל בלגי וקפה, שהמקומיים מעידים שהוא משובח, ולהרגיש לרגע שקפצנו לארץ המגף.
גליאלה. קיבוץ אפיקים. 050-6660843