עדי רענן, אגם לוי, יעל סדן, אלה אור, צור אלפי, אילן בר שלום, שני שמיר, מעין ברהום, גלי בללי ורומי כהן. אלו שמות הנערות והנער שכבר לא ישובו לעולם. מה שהיה אמור להיות טיול גיבוש חינוכי של אהבת הארץ, הפך לסמל של תרבות ה"יהיה בסדר" חסרת האחריות שנפוצה מדי במדינה. "הדבר היחיד שאני יכולה לומר זה שהיום לפני 24 שנה נולדה בתי מעין, והרגו אותה", אמרה בדמעות דורית ברהום, אמה של מעין, לאחר הכרעת הדין.
בית המשפט המחוזי בבאר-שבע הרשיע בפרשת האסון בנחל צפית. שני הנאשמים - יובל כאהן, מנהל מכינת בני ציון, ואביב ברדיצ'ב, המנהל החינוכי - הורשעו בעשר עבירות של גרימת מוות ברשלנות ובשתי עבירות של גרימת חבלה ברשלנות. מכתב האישום עולה כי למרות הצטברות התרעות ואזהרות בימים שקדמו לאירוע מפני שיטפונות הצפויים בנחלי הדרום ובאזור שבו תוכנן הטיול, אשר היו בידיעתם המלאה של הנאשמים לפני היציאה לטיול ובמהלכו - הנאשמים לא ביטלו את הטיול והתעקשו לקיימו.
השופט קבע כי, "היה בלבול רב הודות להנחיות שלא היו כתובות באופן רשמי במקרה של תחילת גשם, ומה עושים בטיול. גם כשיובל הבין את מצב מזג האוויר והסכנות, הוא לא יצר קשר עם המדריך בשטח (אביב), ולא הנחה אותו מה לעשות, 'נעלם', ולא בירר בזמן אמת איפה הקבוצה". השופט אף קבע כי אם היה עושה זאת - אולי האסון היה נמנע. "אדם מן היישוב היה צופה את התוצאה מול הסיכונים".
"התחושה היא מאוד קשה", אמרה רותם בר שלום, אמה של אילן בר שלום ז"ל בתום ההכרעה, "אני מרגישה שיש פה משחק מכור, השופט הצדיק טענות מוזרות של הנאשמים. קיוותי שהיום נקבל הכרה שהיה פשע נוראי מתפיסה של יהירות וזחיחות. אלה הדברים שהובילו גם ל-7 באוקטובר. היו התרעות, אבל אף אחד לא הקשיב. לקחו אותם לנחל כי 'יהיה בסדר''".