אחרי דחייה של חודשים בעקבות המלחמה, תושבי שדרות ויישובי עוטף עזה יצאו הבוקר לבחור ראש עיר וראש מועצה, חברי מליאה ונציגי ועדים ליישובים. הבחירות היום מתקיימות בעיר שדרות ובמועצות האזוריות חוף אשקלון, שער הנגב, אשכול ושדות נגב. יותר מ-65,000 בעלי זכות הצבעה יוכלו לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע ב-117 קלפיות, מתוכן 54 קלפיות נגישות מיוחדות, וכן בקלפיות מיוחדות למפונים שיוצבו בפריסה ארצית.
אחרי טבח 7 באוקטובר קשה לומר שהבחירות בחבל ארץ זה הם "חגיגה לדמוקרטיה", אבל ההליך התקין מחייב לקיים את הבחירות למרות הכל. מדובר כאמור ביישובים שחוו על בשרם את מתקפת הפתע ועדיין מנסים לשקם את חייהם, חלקם בבית, אחרים במגורים הזמניים. ובכל זאת, החיים נמשכים ויש גם מתח רב לקראת תוצאות הבחירות שיגיעו כבר הערב. בשדרות וברוב הרשויות לא צפויות דרמות פוליטיות יוצאות דופן, אבל לפחות ברשות אחת הקרב צמוד ובלתי צפוי: המועצה האזורית שער הנגב, שבתחומה היישובים שהיו במוקד הטבח, כמו למשל קיבוץ כפר עזה וקיבוץ נחל עוז. לראשות מועצת שער הנגב שלושה מועמדים: חברת הכנסת לשעבר מיש עתיד ותושבת קיבוץ כפר עזה, נירה שפק; יוסי קרן, מ"מ ראש המועצה ותושב קיבוץ ברור חיל, שמכהן בתפקיד מאז הירצחו של ראש המועצה הקודם אופיר ליבשטיין ז"ל שנרצח בכפר עזה; ואורי אפשטיין, תושב כפר עזה וגיסו של ליבשטיין, שאיבד חמישה מבני משפחתו במתקפה לפני שנה. שלושת המועמדים טוענים לכתר והקרב שם צמוד ויצרי.
הבחירות בעוטף עזה מביאות איתם גם פנים חדשות ולא מוכרות. כך למשל במועצה האזורית אשכול, שיישוביה (למשל בארי וניר עוז) היו במוקד הטבח והיא המועצה הגדולה בעוטף – שם לא התקיימו בחירות, אלא רק לנציגות ועדי היישובים. זאת מאחר שלא היו מועמדים נוספים, למעט מיכל עוזיהו. עוזיהו, תושבת מושב עין הבשור תחליף בתפקיד את ראש המועצה היוצא, גדי ירקוני מקיבוץ נירים, שמסיים שתי קדנציות. עוזיהו, מילאה שורה של תפקידים ציבוריים ומשמעותיים ב–20 שנים האחרונות, הקימה וניהלה את המרכז הקהילתי באשכול ואת תחום גיוס הכספים. היא אם לשלושה ילדים, אחת מהן משרת בצה"ל ושני בנים במכינה קדם-צבאית ושנת שירות.
לראשונה בתולדות המדינה, יוצבו שבע קלפיות בפריסה ארצית בערי המחוזות – תל-אביב, חיפה, רמלה, ירושלים, נוף-הגליל, באר-שבע ואילת. אליהן יופעל מערך היסעים מיוחד שיצא מהיישובים בת-ים, אשקלון, נתיבות וגן יבנה לאורך כל שעות ההצבעה משבע בבוקר ועד השעה 22:00 בלילה. בעוד כשלושה חודשים, עתידים גם תושבי הצפון המפונים לממש את זכותם וחובתם הדמוקרטית.