מנורה מבטחים הודיעה לקופת חולים כללית שהיא לא מעוניינת לתפעל את הביטוח הסיעודי הקבוצתי שלה. המשמעות היא שאם לא תימצא חברת ביטוח אחרת תוך 50 יום - אז יסתיים ההסכם הנוכחי בין כללית להראל, יופעל סעיף חיסול עצמי בפוליסה, שיפגע אנושות בתנאיהם של 2.6 מיליון מבוטחים, ועלול להביא לעזיבה המונית של מבוטחי כללית ולערעור של ענף הבריאות כולו. אם לא יימצא פתרון בתוך כחודשיים חברי קופת חולים כללית חדשים לא יוכלו להצטרף לביטוח, והוא יעבור להתנהלות כקופה סגורה: התנאים למבוטחים הקיימים ייקבעו בהתאם לכמות הכסף שישנה כעת בקרן, וכתוצאה מכך יורעו דרמטית.
בזמן שהשחקנים המרכזיים לא מצליחים (וחלקם גם לא מתאמצים במיוחד) לפתור את המשבר, כללית, נאלצת להמתין למוצא פיה של חברת הראל, המבטחת הנוכחית, בתקווה שזו תתגייס לסייע לה לפתור את הבעיה, באופן זמני לפחות - עד למשבר הבא. הראל, אינה ממהרת, מצידה, אולי מתוך מחשבה שאם תתמיד בהתעקשותה, תצליח לחלץ מהמדינה הקלות נוספות, שיאפשרו לה להמשיך לשאת בעול תוך הקטנת הסיכון הביטוחי. בתווך, כמו תמיד, נמצאים האזרחים, מבוטחי הביטוחים הסיעודיים של כל קופות החולים, שזכויותיהם נרמסות שוב שוב והמענה שיינתן להם במקרה של אסון בריאותי מצטמצם והולך. נכון להיום, למרבה התדהמה, איש עדיין אינו טורח למצוא לנושא הקריטי הזה פתרון אמיתי וקבוע.
בכללית, שמתריעה על הסכנה כבר למעלה משנה, ואף עתרה לבג"ץ בניסיון נואש לאלץ את המדינה לסייע לה למנוע את המשבר הנוכחי, מוכנים לשקול בחיוב כל דרישה מסחרית של הראל, על מנת לשכנע אותה להתגייס למערכה לפרק זמן נוסף. בינתיים, ללא הצלחה. המפקח על שוק ההון והביטוח, שאולץ על ידי שופטי בג"ץ להתייצב לדיון האחרון, לפני שבוע, והכריז תחת לחץ על הקשחת התנאים לאישור תביעות סיעוד, אינו מגלה שום עניין להמשיך ולעסוק בפתרון הסוגיה. משרד הבריאות, שתומך בהעברת הביטוח הסיעודי לידי המדינה, בדומה לחוק הפנסיה ולחוק ביטוח בריאות ממלכתי, וחושש ממצב שבו המוני מבוטחים יעזבו את כללית לטובת הקופות האחרות, דבר שעלול לזעזע את תחום הבריאות כולו, עומד לפני שוקת שבורה.
במכתב ששלח מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, לפני חמישה ימים למזכיר הממשלה, עו"ד יוסי פוקס, הזהיר בר סימן טוב: "אם לא יימצא פתרון מיידי, אנו עלולים להגיע הן לקריסת ביטוחי הסיעוד, וחמור מכך – לפגיעה אנושה באיתנות קופות החולים ובמערכת הבריאות כולה".
למרות הכל, תחת הלחץ הציבורי והתקשורתי, יש לקוות שהפתרון למשבר המיידי של כללית יימצא בקרוב, ושמי מחברות הביטוח תתגייס, בסופו של דבר, להשליך חבל הצלה זמני לקופה ומבוטחיה תמורת הטבות כאלה ואחרות. השאלה הגדולה האם הממשלה תתגייס למצוא פתרון קבע לסוגיה הקריטית הזו, קביעת מדיניות ממשלתית רחבה והסדרת תחום ביטוחי הסיעוד אחת ולתמיד, או שתפקיר את אזרחיה לגורלם גם בתחום הרפואי והאנושי הזה.
אם לא תימצא חברת ביטוח שתסכים לתפעל את הביטוח הסיעודי של קופ"ח כללית, תוך 50 יום יופעל סעיף חיסול עצמי בפוליסה, שיפגע אנושות בתנאי מיליוני מבוטחים, ועלול להביא לערעור של ענף הבריאות כולו