בישראל מחפשים פריצת דרך כדי להגיע לעסקת חטופים. לצורך כך, ראש השב"כ רונן בר נפגש בחשאי עם ראש הביון הטורקי, איברהים קאלין – על רקע דיווחים שבכירים בחמאס שסולקו מקטאר מצאו מקלט בטורקיה. בכירים ישראלים טענו כי למרות הפגישה, "הטורקים לא יהיו מתווכים. אבל הם יכולים ללחוץ על חמאס". בישראל מעריכים שהמתווכת המרכזית תהיה מצרים.
לפי בכירים בישראל, הניסיונות שהיו אחרי חיסול סינוואר לקדם עסקאות קטנות עם שלוש מתווכות שונות – קטאר, מצרים ורוסיה – לא הצליחו. חמאס סירב לכל שלושת המתווים האלה, וכרגע ישראל בודקת איך ניתן להתקדם. עוד נודע כי במסגרת המאמצים, ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה להציע פרס של חמישה מיליון דולר על שחרור כל חטוף. בדבריו בדיון הסגור בוועדת החוץ והביטחון אמר נתניהו: "הנחיתי לנסות להגיע גם לעסקה חלקית. זה קשה מאוד, ממש משפט שלמה. אנחנו בודקים גם אופציה לעסקאות קטנות. ביקשתי לפרסם בכל דרך הצעה של פרס כספי של חמישה מיליון דולר ומעבר בטוח למי שמביא חטוף בחיים ולבני משפחתו. אני רוצה ששני מיליון עזתים ישקלו זאת ברצינות".
בצל הקיפאון במגעים ואחרי כמעט שנה וחודשיים ש-101 חטופים וחטופות נמצאים בשבי, במליאת הכנסת התקיים אתמול דיון 40 חתימות בנושא. דיון מסוג זה מתקיים כש-40 חברי כנסת לפחות חותמים על בקשה לקיים דיון במליאה בנושא מרכזי בנוכחות ראש הממשלה. במהלך הדיון, הוצאו מיציע האורחים קרובי משפחות חטופים שהניפו את תמונות יקיריהם וסרטים צהובים. דני אלגרט ששובת רעב, אחיו של החטוף איציק אלגרט, התעלף.
ברגע שעלה נתניהו לנאום, צעקו לעברו ח"כים מהאופוזיציה וקטעו את דבריו. חלקם הוצאו מהמליאה בהוראת יו"ר הכנסת אמיר אוחנה. בהמשך, הורה אוחנה לפנות את היציע שבו היו המשפחות לצד ח"כים מהאופוזיציה ולסגור אותו. ראש הממשלה התייחס למו"מ להשבת החטופים והדף את הדיווחים על כך שמנע עסקה. בצל פרשת המסמכים הסודיים, שלפי הפרטים שהותרו לפרסום אנשי לשכתו חשודים בניסיון להשפיע על דעת הקהל בישראל בנושא המו"מ – הבהיר נתניהו כי "המכשול האמיתי והיחידי היה ונותר חמאס".