במערכת המשפטית צופים כי לקראת עדותו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיקי האלפים, שנכפתה עליו בעוד שבועיים, יעלו תדירות ועוצמת הקריאות בקואליציה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה.
סיבה נוספת ל”עצבנות” שמגלה סביבתו של נתניהו היא חוק ההשתמטות מגיוס שבולמת בהרב-מיארה לבדה, לאחר פיטוריו של שר הביטחון לשעבר יואב גלנט. בג”ץ גם אותת אתמול בדיון על חוק המעונות, שהוא חוק עוקף גיוס, שדעתו אינו נוחה מההסדר שהגישה הממשלה ויוצגה על ידי עורך דין פרטי. אירוע זה טורד את מנוחתו של ראש הממשלה ומספר בכירים בסביבתו שמריצים את ספין פיטורי היועמ”שית.
לכך נוסף העימות של בהרב-מיארה עם השר איתמר בן גביר. אם נתניהו יפטר אותו, כמו שביקשה ממנו היועמ”שית לשקול, הוא מסתכן באובדן קולות סיעת עוצמה יהודית. אם יגן על המשך כהונת בן גביר, צפוי נתניהו לכך שהיועצת לא תייצג אותו בפני בג”ץ.
את נתניהו מדאיגות מאוד הקריאות ליציאתו לנבצרות, אף שההערכה היא שבהרב-מיארה לא תבקש להוציא אותו לנבצרות. לכן בקואליציה מעריכים שנתניהו לא יעז להתחיל בהליכי הדחתה, ביודעו שבג"ץ יבלום הליך כזה. כמו כן, הוא יודע שהסכם ניגוד העניינים שלו שמנע את יציאתו לנבצרות עם הקמת הממשלה, אינו מאפשר לו ליזום מהלך של פיטורי היועמ"שית שהיא גם ראש התביעה במשפטו.
כאחד מלקחי "פרשת בראון", הקים בסוף שנות ה-90 נתניהו מנגנון שיאפשר בחירה ופיטורי יועץ משפטי לממשלה באופן מסודר, לא חשאי ולא שרירותי, באמצעות ועדת איתור. מאז, בראש ועדת האיתור לבחירת יועמ"ש, או לחלופין לקידום פיטוריו, ניצב שופט בית משפט עליון בדימוס. היום מכהן בתפקיד אשר גרוניס, נשיא העליון לשעבר. ועדת שמגר, שהיתוותה את הקמת ועדת האיתור, קבעה סיבות שבגללן ניתן לפטר יועץ משפטי: היעדר כשירות, חקירה פלילית נגדו, מעשה שאינו הולם את מעמדו או אם קיימים חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה לבין היועץ המשפטי, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל.
הממשלה יכולה לפנות אל גרוניס בבקשה לפטר את היועצת, אולם נדרש יותר מאשר הטיעון ש"לא מסתדרים איתה" או שהיא "לעומתית" לממשלה. זאת מכיוון שכל חוות הדעת של היועצת הסותרות את רצון הממשלה נסמכות על החוק ועל פסיקות בג"ץ. היועצת תטען שחוות דעתה והחלטותיה הן חלק מחובתה למנוע מהממשלה לעבור על החוק. בפסיקות בג"ץ, וביתר שאת בפסק דינו האחרון של הנשיא בדימוס עוזי פוגלמן, נקבע כי היא הפרשנית המוסמכת של החוק כלפי הממשלה. לכן ההערכה היא שבג"ץ לא ייתן לפטר את היועמ"שית.