בארצות-הברית מעריכים: יותר מ-50 אחוז להצלחת המגעים בין ישראל ללבנון.
שליחו המיוחד של הנשיא ביידן, עמוס הוכשטיין, צפוי היה להמריא הלילה ללבנון לנסיעה שהוגדרה "גורלית" במטרה לסגור את פרטי הפסקת האש. הוכשטיין לא היה מגיע ללבנון לולא היה מעריך שיש סיכוי להגיע להסכם, ולאחר שקיבל מסר חיובי מלבנון החליט להגיע לביירות. בכיר ישראלי אמר אמש: "הממשל הזה לא מחפש הרפתקאות חסרות סיכוי. אי-אפשר להגיד כלום בוודאות, אבל מעצם ההגעה שלו אפשר להסיק שיש סיכוי להסדרה. בינינו לבין האמריקאים יש הבנה גדולה". אחרי הביקור בביירות צפוי הוכשטיין להגיע גם לישראל.
אם ייחתם, כך צפוי להיראות ההסכם: תחילה, תכריז ארה"ב על הפסקת אש למשך 60 יום. תקופה זו תהווה את המבחן הגדול לראות האם חיזבאללה מוכן לסגת לקו הליטני, וצבא לבנון יירד דרומה. במקביל, ייסוג צה"ל מדרום לבנון. למעשה, בשטח אמורים להישאר רק צבא לבנון וכוח יוניפי"ל. האמריקאים יכריזו על הפסקת האש באופן מיידי עם כניסת ההסכם לתוקף, וייתכן שגם לצרפתים תהיה מעורבות בהכרזה, כסוג של ערבים מצד לבנון.
באשר למנגנון האכיפה, גם ב–2006 הסכימו על הפסקת אש, אלא שמנגנון האכיפה לא היה ישים. הפעם, נבנה מנגנון אפקטיבי יותר, עם מעורבות של בריטניה, גרמניה, צרפת וגורמים נוספים. במסגרת ההסכם צפויה ישראל לשמור על הזכות, זכות שמעוגנת בהבנות, שאם יהיו הפרות יוכל צה"ל לאכוף את ההסכם בעצמו. 60 הימים יהוו את תקופת ההסתגלות.
ברגע שהוכשטיין יגיע ללבנון, התהליך יכול לקרות באופן מהיר. בישראל מעריכים שאיראן נתנה אור ירוק לחיזבאללה להסכים להפסקת אש, כנראה כדי לשלוח מסר חיובי לטראמפ.
חתימה על הסכם בשלב זה היא משמעותית. למעשה, לראשונה ינותק הקשר בין לבנון לרצועת עזה, כאשר עד כה חיזבאללה התנה את הפסקת האש בהפסקת המלחמה בעזה. כאן לכאורה חיזבאללה מוותר על הדרישה הבסיסית שלו.
בישראל ירצו למנף את הפסקת האש בלבנון להעברת מסר לחמאס: נשארתם אחרונים – עכשיו זה הזמן לעסקת חטופים.