במרכז מסחרי קטן באשקלון משתרך תור בכניסה למסעדה החדשה "גוש בשר". כשאני תוהה איך הניצבים והעומדות בתור כבר שמעו על המקום, שזה עתה נפתח, מתברר שמדובר בלקוחות נאמנים ובאוהדות מושבעות של ההמבורגרים המושחתים והיצירתיים של הבעלים והשף דודו פדלון, עוד מהימים שהנהיג את המסעדה בבית הוריו במושב שדה עוזיה.
1 צפייה בגלריה
yk14169906
yk14169906
(צילום: גיל אבירם)
פדלון, הצעיר החרוץ ובעל הקסם האישי, שכונה "גוש" בילדותו, בשל משקלו דאז, החליט לעלות כיתה והעתיק את מזללת ההמבורגרים הכשרה שלו לאשקלון. בחלל משופץ ומעוצב, כולל בר רוחש, פדלון מציע תפריט, שמתמקד בהמבורגרים, רובם חורגים מהשגרה. "כל המבורגר אצלי הוא סיפור אחר לגמרי ולכל אחד התאמתי רוטב משלו, שמגיע במזרק פלסטיק", מספר פדלון.
ועל מה נמליץ? על המבורגר אווזים עם כבד אווז, ריבת בצל ורוטב איולי כמהין; לקרניבורים – על אסאדו מפורק במעשנה עם ביצת עין רכה; המבורגר טריפוליטאי – מחווה של פדלון לבית אמא ולמושב שגדל, שמשלב קציצה עם בוריק וביצה נוזלת. יש אפילו מנה בשם "פסיכיאטר", שבה הקציצה מוגשת עם כרוב כבוש ומיני מרגז. טווח מחירי ההמבורגרים נע בין 68 שקל ל-99 שקל.
באגפים האחרים, כדאי לדגום מנות שהולכות טוב עם אלכוהול, כמו כנפיים ברוטב חריף-מתוק, טרטר בשר, כרוב לוהט עם פיצוחים, בטטה מדורה, שיפוד אנטרקוט, אסאדו עטוף בטורטייה וחטיפי נאגטס.
גוש בשר, אלי כהן 21, קריית האקדמיה, אשקלון. 050-8838378