ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין טרם החליטו מעשית להדיח את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. עם זאת, בקרוב צפויים להתגבש מהלכים שיאפשרו לשניים להיערך להדחה – אם יחפצו לפתוח בה. גורמים משפטיים בכירים אמרו אתמול ש"מדובר באיתות ליועצת שהיא נמצאת תחת אזהרה."
מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, מתכוון לפנות לשרי הממשלה כדי שיפרטו את התלונות שיש להם בממשק העבודה עם היועצת. זאת כדי לבנות "קייס" שלפיו לא ניתן לעבוד עימה, כיוון שהיא תוקעת מקלות בגלגלים בקידום המדיניות של הממשלה. ולמעשה, היא אינה מאפשרת לה למשול.
במקביל יחלו פוקס ולוין להרכיב מחדש את ועדת האיתור המתמדת בראשות נשיא בית המשפט העליון לשעבר אשר גרוניס. הוועדה מתכנסת לשם המלצה על מועמד או מועמדת לתפקיד היועץ. היא גם מוסמכת לדון בבקשת הממשלה להחליף את היועמ"שית.
הוועדה מונה ארבעה חברים נוספים: ח"כ מטעם הקואליציה, נציג של לשכת עורכי הדין, שר משפטים לשעבר ונציג הפקולטות למשפטים. ההערכה היא שאם יבקש לוין להניע את המהלך, הוא יפעל לבחירת נציג הקואליציה, שר משפטים לשעבר וכן נציג של הפקולטות.
כדי למנוע בחירה ופיטורי בזק של יועץ משפטי לממשלה, לקח מ"פרשת בראון-חברון", הקים נתניהו בסוף שנות ה-90 מנגנון שיאפשר את המהלך הכפול באופן מסודר, לא חשאי ולא שרירותי – באמצעות ועדת איתור. מאז בראש ההרכב לבחירת יועמ"ש, או לחלופין לקדם את פיטוריו, ניצב שופט עליון בדימוס. הממשלה יכולה לפנות אליו בבקשה לפטר את היועצת, אולם נדרש יותר מאשר טיעון ש"לא מסתדרים איתה" או שהיא "לעומתית". זאת מכיוון שכל חוות הדעת של היועמ"שית הסותרות את רצון הממשלה, נסמכות על החוק ועל פסיקות בג"ץ.
בתגובה לניסיון לפטרה, היועצת צפויה לטעון שחוות דעתה והחלטותיה הן חלק מחובתה המוסדית למנוע מהממשלה לעבור על החוק. בפסיקות בג"ץ נקבע, וביתר שאת בפסק דינו האחרון של הנשיא בדימוס עוזי פוגלמן, כי היועמ"שית היא הפרשנית המוסמכת של החוק כלפי הממשלה. ההערכה, לכן, היא שבג"ץ יקשה על הדחת בהרב-מיארה.
ועדת שמגר, שהתוותה את הקמת ועדת האיתור, קבעה נסיבות שבהן אפשר לפטר יועץ משפטי לממשלה: היעדר כשירות, חקירה פלילית שמתנהלת נגדו, מעשה שאינו הולם את מעמדו, או כאשר יש חילוקי דעות מהותיים וממושכים עם הממשלה, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל. רק שבמקרה האחרון, הרקע לחילוקי הדעות הוא פעולותיה של היועצת לשמור על החוק.