אוכל: ''המחתרת התאילנדית'' היא מסעדה תאילנדית המציעה חוויית אוכל ואירוח יוצאים מן הכלל במבנה מרהיב עם גינת ירק בלב פרדס חנה-כרכור. התפריט מקורי ומגוון, ומציע מנות מהמטבח התאילנדי עם אדפטציה מקומית שתורמת לעניין ולטעם. למשל מנת יאם קאו טוד, שמוצאים בדוכני אוכל רחוב בתאילנד ושמגישים כאן בוורסיה קצת אחרת. מדובר בסלט שמורכב מכדור אורז יסמין מטוגן שמפורר יחד עם חזה עוף טחון, קארי אדום, בוטנים וקוקוס קלוי שכל ביס ממנו הוא חוויה, ומנעד המרקמים והטעמים משתלב מעולה.
2 צפייה בגלריה
yk14161622
yk14161622
צילום: דויד קישקה
לאאפ פלה היא מנת דג נא בתיבול של כפיר ליים, צ'ילי ורוטב נוק צ'אם, שמוגשת כאן על ריבועים קריספיים של אורז שמוסיפים לאסטתיקה של ההגשה וגם לחוויית האכילה.
2 צפייה בגלריה
yk14161621
yk14161621
(צילום: דויד קישקה)
חלק ניכר מהירקות וצמחי התבלין כמו הכפיר ליים, הגנגל או החציל התאילנדי והבננות מגיעים ישירות מגינת הירק של המסעדה, שנחשפים אל יופיה ברגע שבו נכנסים בשער המקום. יואב ושגית צידון, המייסדים והבעלים, הם הרוח החיה של המקום, כאשר יואב אמון על הקו הקולינרי והמטבח, ושגית בניהול ובאירוח. יחד איתם עובדים גם ארבעת ילדיהם, גאיה, יותם, איתן ותמרה. עסק משפחתי לתפארת.
הרטבים במקום יוצאים מן הכלל ואת כולם מכינים כאן ללא קיצורי דרך, החל בסריראצ'ה המצוין שמכינים מצ'ילי מותסס ודרך התמרהינדי שעומלים על הכנתו לאחר מיצוי הפרי וסינונו בתהליך מסורתי. הטעמים המרתקים של חלק מהמנות והמשחק בין החמיצות, החריפות, המליחות והמתיקות, שמאפיינים את המטבח התאילנדי, מגיעים לעיתים ממקורות מקומיים מאוד, כמו למשל ענבי בוסר מהגפן שבגינה, שעוברים כבישה ושיואב עושה בהם שימוש להוספת חמיצות נהדרת בחלק מהמנות.
עוף מטוגן הוא מאכל נפוץ בתאילנד וכאן בתפריט מציעים מנת כנפי עוף, פי גאי, והיא מנת כנפי העוף הטעימה ביותר שאני מכיר בארץ. לא לפספס גם קינוחים ולנסות את סורבה הלימון מסוג קלמנסי שמוגש יחד עם תערובת תבלינים תאילנדית מסורתית בתוספת זרעי כוסברה טחונים לחוויית טעמים מפתיעה ומצוינת בחך.
המסעדה החלה בתור דוכן אוכל תאילנדי שפתוח רק יומיים בשבוע מחוץ לחנות אמנות וחידוש רהיטים שניהלו הזוג צידון במשך מספר שנים, ובהמשך החליטו לגדול ולפתוח את המסעדה הנוכחית, במבנה המיוחד שמצאו מעבר לכביש.
את רזי המטבח התאילנדי מקפיד יואב להמשיך לגלות וללמוד במסעות בכפרים בצפון תאילנד עם בשלניות מקומיות ומומחים בבישול תאילנדי.
כל מה שקורה כאן מלהיב ומעורר השראה, וניכר שיש במקום תשוקה, כישרון, יצירתיות וסקרנות וכבוד לתרבות קולינרית.
רחוב: המסעדה שוכנת בתוך מבנה שהיה חלק מבית הספר החקלאי של פרדס חנה. בסמוך נמצאות אורוות האמנים - מעין כפר אמנים עם חנויות, גלריות, בתי אוכל ואווירה טובה במתחם האורוות הישן. ניתן לשוטט כאן בין בעלי מלאכה מיוחדים, אופנת וינטג', צורפים וחנויות מגוונות המציעות גם הקשר רוחני ואמנותי לעשייתם. בין הדברים המסקרנים שהתמקמו כאן: UMA, שבה תמצאו כל מה שצריך לקטורת טובה לבית, חליטות מיוחדות, תכשיטים ועוד. ב-CAMELLIA יש מגוון מרשים של תה, צמחי מרפא וארומתרפיה וכלים מכל סוג להכנה והגשה שלא מוצאים בכל מקום. ניר כהן מציע ב-EARTH CODE צמחים, עציצים וסוקולנטים בשיטת הקוקדמה היפנית - גידול צמח נוי על גבי מצע אדמה מכוסה טחב המוצג לרוב ככדור ולקוח גם משיטת הבונסאי. ב-CHOCOLALA מציעים לטיסיה וויליאם רמט, זוג שעלה לארץ מהעיר ליון בצרפת, את תרבות השוקולדים והפרלינים עם מגוון רחב של מוצרים שניתן להזמין כאן במקום. בסטודיו של גנאדי ודני המכונה גם אבו-נפחא, יש יצירות דקורטיביות מרשימות מזכוכית וההתמקצעות של השניים היא ניפוח ופיסול בזכוכית.
המחתרת התאילנדית. הגנה 1, פרדס חנה-כרכור. 051-202-0590