הפרשה המטלטלת של החלפת העוברים ממשיכה להסתעף. עורכי הדין שמלווים את המשפחה המגדלת הגישו אתמול לבית המשפט המחוזי בלוד ערעור, וכן בקשה לעיכוב פסק הדין, שגרס כי על סופיה לעבור לחזקת הוריה הביולוגיים.
במסגרת כתב הערעור, נטען כי אפשרות מסירתה של סופיה להוריה הגנטיים מהווה "מעשה פסול, מקומם, שאין לקבלו ואין להותירו על כנו ממספר רב של נימוקים וטיעונים שלא נבחנו, או למצער, לא נבחנו לעומק על ידי בית משפט קמא", כתבו עורכי הדין גלית קרנר, מומחית ברשלנות רפואית ויונתן קניר, מתמחה בדיני משפחה, שמלווים את המשפחה המגדלת והאם היולדת שלרחמה הוחזר בטעות העובר (ביצית מופרית) של ההורים הגנטיים.
1 צפייה בגלריה
yk14165212
yk14165212
(התינוקת סופיה | צילום: באדיבות המשפחה)
המערערים מבקשים גם לעכב את שינוי המרשם של זהות ההורים וגם את ההעברה הפיזית. "ההורים שילדו את סופיה ומגדלים אותה לא הסכימו מעולם שמאן דהוא ייקח אותה מהם, שיינקט כל הליך שתוצאתו המזעזעת נקבעה בפסק הדין".
המערערים מתחו ביקורת חריפה על פסק הדין מעורר הסערה וטענו כי יש בו התעלמות מטענות כבדות משקל של המערערים וחומר ראייתי שהגשתו במסגרת ההליך נמנעה לכאורה ודחיית ראיות חשובות אחרות.
למערערים ביקורת ביחס לחוות הדעת המקצועית שהוגשה במסגרת ההליך, הבסיס והבדיקות שקדמו לעריכתה ומסבירים כי הסכמתם של זוג ההורים שאותם הם מייצגים לבצע בדיקות גנטיות מעולם לא העידה על כך שלמעשה הם מתכוונים לוותר על הורותם. "מדובר בתביעה שעניינה מראשית שלילת הורות, הורות של אם יולדת, שאין לה אח ורע בעולם המשפט".
פרשת החלפת העוברים באסותא התפרסמה בספטמבר 2022, כשבבדיקה גנטית של אישה הרה שעברה טיפולי פוריות באסותא ראשון-לציון נמצא כי אין קשר גנטי בין בני הזוג לתינוקת שהיא נושאת ברחמה. דובר במקרה חריג שטילטל את מערכת הבריאות והצביע על תקלות והתנהלות רשלנית של מעבדת המרכז הרפואי שהביאו לכך שהעובר הלא נכון הוחזר לרחמה של האישה. בהמשך נולדה התינוקת סופיה, ולאחר כשנה וחצי מהתפוצצות הפרשה נמצאו הוריה הגנטיים של סופיה – שדרשו את העברתה אליהם. ביצוע פסק הדין והעברת הילדה אמורים לצאת לדרך תוך 60 ימים, אלא אם בית המשפט יחליט להיעתר לבקשת המערערים.
לא התקבלה תגובת עורכי דינם של המשפחה הגנטית.