מדינת ישראל הגישה אתמול שני מסמכי ערעור לערכאת הערעור בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג שבהם היא דוחה את הטיעון של הרכב הקדם-משפט – שהוציא את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט – בעניין סמכותו לדון בנושא, ובמקביל מבקשת מערכאת הערעור להשעות את צווי המעצר נגד השניים.
מלשכת נתניהו נמסר אתמול: "מדינת ישראל כופרת בסמכותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי ובלגיטימיות של צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר.
ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם בלשכתו בירושלים. הסנאטור עדכן את ראש הממשלה בשורת מהלכים שהוא מקדם בקונגרס האמריקני נגד בית הדין הפלילי הבין-לאומי ונגד מדינות שישתפו עמו פעולה".
בדרג הפוליטי בישראל היו מי שהציעו להתעלם מהצווים ולהעביר את בית הדין בהאג "סדנת חינוך" באמצעות סנקציות משתקות שהם סבורים שממשלו של נשיא ארה"ב החדש-ישן דונלד טראמפ יטיל, "שיגרמו להם לרדת מהעץ". "האמריקאים מתכננים סנקציות מהגיהינום נגד כל מדינה שתסייע לבית הדין, ובזה זה ייגמר", אמר בכיר ישראלי. "אנחנו לא צריכים לבוא ולהתחנן לגוף שאין לנו שום אמון בו".
במקביל, הצלחתה של צרפת בתיווך הסכם הפסקת האש בין ישראל ולבנון החזירה אותה למרכז הזירה הדיפלומטית האזורית, אחרי תקופה מתוחה ביחסיה עם ישראל. מקורות במשרד החוץ הצרפתי מסרו לסוכנות הידיעות הצרפתית אי-אף-פי שבניגוד לעמדת נתניהו, לבנון וארה"ב התעקשו שצרפת תיקח חלק פעיל במאמצי התיווך "כי האמריקאים זקוקים לנו במגעים עם החיזבאללה. הם ניסו לדבר איתם ישירות ללא הצלחה".
אלא שלהצלחות הללו יש כנראה מחיר: אתמול הכריז משרד החוץ הצרפתי ש"צרפת תכבד את התחייבויותיה הבינלאומיות בשיתוף פעולה מלא עם בית הדין הפלילי הבינלאומי אך אותו חוק קובע ש"אין לחייב מדינה לפעול באופן שאינו עולה עם התחייבויותיה... בנוגע לחסינותן של מדינות שאינן צד לבית הדין הפלילי הבינלאומי. חסינות מסוג זה חלה על ראש הממשלה נתניהו ועל שרים אחרים שלהם נוגע הדבר, ויהיה צורך להתחשב בה אם בית הדין יבקש מאיתנו את מעצרם והסגרתם". משרד החוץ הצרפתי וכן לשכתו של נשיא צרפת לא השיבו לשאלה אם ההכרזה הזו, היא חלק מדרישות ישראל בהסכם.