"אמא, אבא, סבא, סבתא, כל יום שעובר הכאב מבפנים גדל, אני מתגעגע אליכם מאוד. בבקשה תישארו חזקים. זה רק עניין של זמן עד שהסיוט הזה ייגמר", קרא עידן אל משפחתו בסרטון שחמאס פירסם אמש. בסרטון שנותן גם אות חיים, החייל החטוף עידן אלכסנדר פונה לכלל הציבור הישראלי, לראש הממשלה בנימין נתניהו ובתור אזרח אמריקאי גם לנשיא ארה"ב הנבחר דולנד טראמפ ומבקש לא להפקיר אותו ואת יתר החטופים.
שעות אחרי פרסום הסרטון נאמה יעל אלכסנדר, אמו של עידן בעצרת בכיכר החטופים: "הסרטון שקיבלנו היום טילטל אותי ואת משפחתי. לצד התקווה שהוא נותן, הוא גם מראה כמה מצבו של עידן ושאר החטופים קשה, וכמה הם זועקים ומייחלים שנציל אותם עכשיו. עידני מייצג את כל החטופים החיים שלא יכולים להשמיע את קולם, והקול הזה צריך להדהד ולזעזע את כולם". יעל פנתה אל עידן וסיפרה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו התקשר אליה והבטיח שיפעל לשחרור החטופים, "הוא הבטיח לי שאחרי שיש הסדרה בלבנון, בשלו התנאים לשחרר אתכם ולהחזיר אתכם הביתה. זה גם רצון העם. העם מבין שזה הניצחון המוחלט". היא המשיכה ופנתה ישירות לנתניהו "בשם משפחתי ובשם עם ישראל כולו, ואני רוצה לחזק אותך. תעמוד בהבטחה שלך אליי, תהיה חזק מול הגורמים בממשלתך שמתנגדים לעסקה. תהיה חזק כמו עידני שלי, ששורד שם כל כך הרבה זמן".
במקביל לעצרת בכיכר החטופים התקיימו אתמול הפגנות ועצרות נוספות ברחבי הארץ לציון שנה לסיום עסקת שחרור החטופים הקודמת". רבבות בתל-אביב, ירושלים, חיפה, שער הנגב ועוד יישובים רבים הפגינו בקריאה לשחרור החטופים, שכמו עידן אלכסנדר מוחזקים 422 ימים בשבי חמאס. משפחות החטופים תוהות מדוע עקרונות ההסכם שנחתם בצפון לא יכולות להיות מיושמות גם בדרום.
פחות משבוע אחרי חתימת הסכם הפסקת אש עם לבנון ממשל ביידן מחדש את המאמצים להגיע לעסקת חטופים לפני סיום כהונתו של הנשיא ביידן. במקביל גם הנשיא טראמפ מקדם עסקה לפני כניסתו לתפקיד, אחרי שבניגוד למה שחשב עד כה גילה לאחרונה שלהערכת ישראל כמחצית מהחטופים נמצאים בחיים.
אתמול הגיעה משלחת חמאס לקהיר ונפגשה עם ראש המודיעין המצרי, איתו דנו בחידוש המדעים לעסקת חטופים ולפיוס בין חמאס לפתח. בד בבד מצרים דוחפת להגדיל את הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה, גם דרך מעבר רפיח.
בעוד הדרג המדיני טרם קיבל החלטה בנושא, צוות המו"מ הישראלי עובד מסביב לשעון כדי להכין את הקרקע לפתרונות אפשריים. מערכת הביטחון סבורה כי ישראל הגיעה לנקודה שאפשר לסיים את המלחמה בעזה ולהחזיר את החטופים, אך נותר פער בדרג המדיני. "צריך לומר לציבור את האמת, לא תהיה עסקת חטופים אם ממשלת ישראל והקבינט לא יקבלו החלטה של הפסקת מלחמה", הדגיש גורם ישראלי שמעורה בפרטים. כעת נשאלת השאלה האם נתניהו יהיה מסוגל להעביר בקבינט החלטה ללכת לעסקת חטופים - עם סיום המלחמה ונסיגה מלאה מעזה. אחרי הצטרפותו של שר החוץ גדעון סער לממשלה, מרחב התמרון של נתניהו גדל. אך לצד המגעים, הלחצים והניסיונות להתניע שיחות שיבשילו להסכם - השאלה המרכזית היא האם חמאס יסכים לעסקה בשלבים. בישראל מעריכים כי חמאס לא יסכים לעסקה קטנה, אלא אם יקבל ערבויות חד-משמעיות לכך שהלחימה לא תתחדש.