מצרכים לשמונה סועדים:
8 שוקי עוף / 1/2 ק"ג זיתים שבורים ומגולענים (קונים בשוק בדוכן של הזיתים, מבקשים זיתים לבישול) / 1 כף משחת רסק / 1 כפית פפריקה / 1/2 כפית כורכום לתיבול / 2 עגבניות קלופות וקצוצות / 5 שיני שום חתוכות לרבעים / 6 כפות שמן חמניות / 1 פרוסה של לימון כבוש / 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה / 2 פלפל שושקה חריף יבש, גזור עם מספריים (או מתוק למי שלא אוהב) / 1/2 כפית כורכום / 2 כוסות ציר עוף (או מים).
1 צפייה בגלריה
yk14170273
yk14170273
(צילום: אביגיל עוזי)
* אופן ההכנה:
1. חולטים במים רותחים את הזיתים המגולענים עם כורכום למשך 5 דקות, מסננים ושוטפים היטב להוצאת המרירות.
2. אם מסקתם את הזיתים בעצמכם, יש לחלוט אותם במים רותחים לפחות 3 פעמים.
3. שמים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום על להבה נמוכה עם פלפל השושקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומקרמלים.
4. מוסיפים את הרסק ומטגנים היטב. מוסיפים את השוקיים ומערבבים בתוך הסיר עד שהם עטופים במשחה האדומה.
5. מוסיפים 2 כוסות ציר עוף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ורבע או עד שהעוף מתפרק מהעצם ורך.
6. פותחים את מכסה הסיר ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הלימון הכבוש. מערבבים היטב ומגישים