בצל הדיווחים על ניסיונות להתנעת שיחות המו"מ והלחץ של ארצות-הברית לקדם זאת, בישראל נשמעת אופטימיות זהירה לקראת עסקת חטופים. אך עם כל יום שעובר בניסיון להגיע להסכם בעזה, החורף מתקרב ומציב סכנת חיים ממשית לחיי החטופים. ברקע ראש הממשלה נתניהו כינס אמש התייעצות מצומצמת של שרים וראשי צוות המו"מ על המגעים לעסקת חטופים.
מי שמובילים כעת את המגעים לעסקה הם האמריקאים, בעזרת קטאר ומצרים. למעשה, למרות ההצהרות של קטאר על הקפאת המעורבות במגעים, היא עדיין הגורם המרכזי. ההצעה שעומדת כעת על הפרק היא הפסקת אש של 60 ימים – עם הישארות ישראלית מצומצמת בפילדלפי. גורם שמעורה בפרטים אמר כי הבעיה היא לא חמאס – אלא ישראל. מנגד, גורם ישראלי בכיר אמר כי אם ארגון הטרור יסכים להגליה (גירוש) סמלית של מנהיגי חמאס מעזה - אפשר אולי יהיה ללכת על עסקה שכוללת הפסקה של המלחמה, אך הבעיה כאן היא הנראות. לדבריו, נתניהו לא יכול לאפשר תמונה של חזרת חמאס לשלטון.
למרות האופטימיות הזהירה בישראל, בכירים בחמאס אמרו כי הם "מחכים לשינוי בעמדה הישראלית". לדבריהם, חמאס עדיין עומד על דרישותיו: הפסקת הלחימה, נסיגת צה"ל מכל הרצועה, הבטחה לשיקום הרצועה והכנסת סיוע באופן אינטנסיבי. מנגד, גורמים בפתח שדנים עם חמאס והג'יהאד האיסלאמי על ה"יום שאחרי" אמרו כי ישנה "התקדמות זהירה יחסית" בעניין הסכמת חמאס לוועדה לניהול הרצועה.
אתמול נפגש הנשיא הרצוג עם הוריו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, שרק יום קודם לכן פורסם סרטון שלו משבי חמאס. "יש משא ומתן מאחורי הקלעים", סיפר הרצוג במפגש והוסיף, "עכשיו זו הזדמנות להביא שינוי מיוחד שיוביל לעסקת חטופים". במקביל לאופטימיות הזהירה, ארגון "רופאים להצלת החטופים" הציג לנשיא נייר עמדה אודות הסכנה שהחורף מציב לחיי החטופים. בנייר העמדה עליו חטופים כ–700 רופאים מתואר כיצד החורף עשוי להשפיע על החטופים בעזה. תת-תזונה קיצונית שיכולה לגרום לאיבוד של עד 50 אחוז ממשקל הגוף, ירידה חמורה במסת השריר והשומן, ומערכת חיסונית מוחלשת שמעמידה אותם בסיכון גבוה למחלות זיהומיות. החטופים חשופים להיפותרמיה, כוויות קור, והפרעות קצב לב מסכנות חיים עקב מחסור בוויטמינים ומינרלים חיוניים. "מצבם של החטופים מציב בפנינו קריאה דחופה לפעולה. כל יום שעובר מגביר את הנזק הבריאותי הבלתי-הפיך", מסר פרופ' חגי לוין, ראש מערך הבריאות במטה משפחות החטופים.