השליטה המוחלטת בשוק הסמארטפונים של שלוש היצרניות המובילות סמסונג, אפל ושיאומי עושה עוול לא קטן למתחרות טובות, שבמקרים רבים נותנות יותר בפחות. OPPO, למשל, שנמנית עם תאגיד BBK הסיני הענק, מייצרת מכשירים איכותיים בקשת רחבה למדי של רמות, ורק בישראל – כנראה בגלל מגבלות תקציב לפרסום – נמכרת בפרופיל נמוך. ה-Reno 12 שלה הוא דוגמה למכשיר בתחום הבינוני-פלוס, שמספק לטעמנו חוויית שימוש טובה לרוב המוחלט של משתמשי הסלולר, במחיר הגיוני.
חיצונית – המשקל הנמוך (177 גרם) והעיצוב הדקיק והמסוגנן (7.5 מ"מ בלבד) מזכירים את סמארטפוני הגלקסי מלפני כמה דורות, במובן הטוב של המילה: מסך ה-AMOLED הבהיר והמצוין (6.7 אינץ') קמור בשוליו, עם מסגרת המתעגלת בקצוות, ומצופה בזכוכית "גורילה גלאס" למכשירי ביניים. מערך שלוש המצלמות האחורי מיושר לשמאל ומסודר אנכית בתוך מסגרת מלבנית. למרות הרושם המתכתי, אל תטעו – גם המסגרת וגם הגב עשויים פלסטיק.
המעבד, Dimensity 7300 Energy, הוא לא החזק ביותר של חברת מדיה-טק לשוק הבינוני, אבל באופן מפתיע – בשימוש יומיומי הוא סיפק לנו ביצועים טובים ויותר.
ארבע מצלמות במכשיר: הראשית, של 50 מגה פיקסל, מפיקה תמונות עשירות, רוויות ומפורטות. היא כוללת גם מייצב (OIS), שדואג גם בתאורה חלשה לתמונות מפורטות עם רמת רעש נמוכה. המצלמה הרחבה היא בת 8 מגה פיקסל, ויש גם מקרו של 2 מגה פיקסל וסלפי של 32 מגה פיקסל.
הממשק הייחודי של Oppo מבוסס אמנם על אנדרואיד 14 העדכנית, אבל קצת מעצבן בגלל גודש אפליקציות הבית המיותרות המותקנות בו מראש; לא אהבנו גם כמה כשלי תרגום מביכים לעברית. מצד שני, המכשיר מציע כמה מתכונות ה-AI המדליקות שמופיעות רק במכשירי הדגל של המתחרים, עם גישה אליהן דרך "סרגל צידי חכם". דוגמאות: סיכום עמודי אינטרנט ובדיקת איות בטקסט, הקראת התוכן המופיע על המסך, יצירת הודעת דוא"ל באמצעות הנחיה פשוטה, וסיכום הערות. כל אלו לא תומכים בינתיים, ולמרבה הצער, בעברית. כן תוכלו ליהנות מכלים להפחתת רעשי רקע במהלך שיחות, מהסרת אובייקטים – פרטים ואנשים – לא רצויים מתמונות, ומאפשרות לשלב תמונות אישיות שלכם בתבניות תמונה שובבות.
לא ברור, אגב, למה האופציה לשימוש בתכונות הללו כבויה בברירת המחדל ומסתתרת תחת "סרגל צידי חכם" בתפריט ההגדרות.
באופן נדיר בז'אנר – ה-Reno אטום לנתזי מים ואבק בתקן IP65, שהוא אמנם נמוך מן המקובל במכשירי דגל, אבל מהווה חידוש מרענן ברמת המכשירים הבינונית. ויש גם שתי הפתעות: אחת לטובה – אפשר להוסיף כרטיס זיכרון. ואחת לרעה – המכשיר לא תומך ב-eSIM. הסוללה, 5,000 מיליאמפר/שעה, הסירה מליבנו דאגות טעינה, מה עוד שהמטען המצורף בערכה חזק במיוחד: 80 ואט, ולטעינה מלאה נדרשות 40 דקות בלבד.
המחיר: 1,900 שקל.
הטוב: עיצוב דקיק, מסך איכותי, ביצועים טובים, צילומים מפורטים, הגנה בסיסית ממים, תכונות AI.
הרע: ממשק עמוס, אין תמיכה עברית ב-AI, אין אופציה ל-eSIM.