מי אנחנו?

עופר בהט הוא מומחה לשימור וקירור פרי. במשך שנים חלם להפיק יין משלו, עד שבשנת 2007, לאחר התנסות ממושכת ולמידה מהטובים בתחום, יצא בהט להרפתקת ייצור היין הראשונה שלו. הוא עשה זאת באמצעים הפשוטים ביותר, במחסן ליד הבית, עם חביות, דליים וציוד מושאל מחברים. כיום, יקב בהט הוא יקב בוטיק משפחתי כשר למהדרין, שמייצר בשנה כ-20 אלף בקבוקים של תשעה סוגי יין, בהם גוורצטרמינר, קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, חרמונית-בלנד ועוד. כרמי היין גדלים בעמק קוניטרה, למרגלות הר בנטל בצפון הגולן, בגובה של אלף מטר מעל פני הים. היין ביקב מופק ברובו בשיטה ידנית מסורתית, והמעקב אחרי התהליך הוא מוקפד ומדוקדק: מגידול הענבים בכרם, בחירת הזנים והבציר ועד שלב התסיסה, היישון והבִקבוק. ייצור היין נמשך בין שנה וחצי לשנתיים וחצי, כאשר כל יין עובר בחביות עץ אלון צרפתי. בנוסף, יקב בהט מייצר גם ליקרים מכמה סוגים, בהם דובדבנים, לימונים, אוכמניות ועוד, וכן ערק משובח אותו מכינים במזקקת נחושת ענקית מסורתית.
1 צפייה בגלריה
yk14175104
yk14175104
(יקב בוטיק משפחתי | צילום: יקב בהט)
איך המלחמה השפיעה עליך ועל העסק?
עם תחילת המלחמה נסגר מרכז המבקרים של היקב, כמו רוב עסקי התיירות הקולינריה והיקבים באזור הגליל והגולן, מה שגרם להפסדים. חלק מהעובדים גויסו וחלקם פונו. למרות זאת, את בציר הענבים הצליח בהט לבצע - לעיתים תחת ירי - בעזרת מספר עובדים, חברים ומתנדבים.

חוזרים לשגרה:

"אנחנו חוזרים בכל הכוח לשגרה. כאן הוא ביתנו, כאן הכרמים וכאן נישאר", הוא מכריז בגאווה, "פתחנו את מרכז המבקרים עם סיור ביקב וטעימות של היינות והליקרים שלנו. לצד היין ניתן להזמין פלטת גבינות, או ארוחת בוקר מלאה. אנחנו מבקשים ממי שרוצה להגיע ולתמוך, אנא הזמינו מראש, טרום-הגעה. הגולן מרהיב עתה ביופיו בצבעי שלכת של סתיו. מחכים לכם". ניתן גם לרכוש יינות מהיקב דרך אתר האינטרנט והם יגיעו עד ביתכם.

איפה תמצאו אותנו:

יקב בהט נמצא במתחם התיירות של קיבוץ עין זיוון. הוא פתוח בימי ראשון עד חמישי מהשעה 10:00 ועד השעה 17:00, ובימי שישי מהשעה 09:00 ועד 16:00. לפרטים והזמנות: 050-8771770