דרום-קוריאה לא נרגעת לאחר הטלטלה עקב ניסיון הנשיא יון סוק-יאול להפעיל משטר צבאי - ניסיון שסוכל בתום לילה דרמטי שכלל עימותים בין מחוקקים לחיילים בבניין הפרלמנט. כעת גובר הלחץ על הנשיא, שהיה מסובך בכמה שערוריות ופרשיות - הנסובות גם סביב רעייתו - לפרוש או לעמוד בפני הדחה משפילה.
הלחץ גבר לאחר ששר ההגנה קים יונג היון שהיה מעורב בהכרזה על המשטר הצבאי הודיע על התפטרותו, שעות לאחר ששורת יועצים בכירים של הנשיא כבר עשו כן. המחוקקים פתחו בהליך הדחה, במקביל לאלפים שהפגינו בסיאול. מנהיג האופוזיציה, לי ג'אה מיונג, קרא לאזרחים "לשמור על ערנות ולהילחם יחד" - והזהיר כי ייתכן שיון ינסה להכריז שוב על משטר צבאי כש"המצב ישתפר" מבחינתו.
ניסיונו הכושל של יון להכריז על משטר צבאי מגיע בצל שיתוק פוליטי שנוצר לאחר הבחירות לפרלמנט באפריל, בהן ניצחה האופוזיציה באופן מוחץ: מפלגתו השמרנית של יון, "כוח העם", מחזיקה רק ב-108 מ-300 המושבים בפרלמנט, וממשלת המיעוט שלו אינה יכולה לממש את מדיניותה. בסקרי דעת הקהל התמיכה בנשיא נעה לאחרונה על פחות מ-20 אחוז.
מאז ניצחונו יון נאלץ להדוף טענות לשחיתות מצידו ומצד אשתו, קים קאון הי. בסוף 2023 הופץ סרטון שצולם בחשאי ובו נראית קים מקבלת תיק של "דיור" בשווי 2,200 דולר, לכאורה בניגוד לחוק. בחודש שעבר יון התנצל על התנהלות אשתו, אך הטיל וטו על החלטת המחוקקים שקראה לחקור אותה.