שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' ממשיך לקדם את חלומות הסיפוח והריבונות ביהודה ושומרון. בשיחה עם בכירי המינהל האזרחי, בראשם ראש המינהל תא"ל הישאם איברהים, הוא אמר ש"יכול להיות שלכם תהיה הזכות המאוד גדולה לסגור פה את השער. אני מקווה שיש לנו הזדמנות גדולה יחד עם הממשל החדש בארה"ב לייצר נורמליזציה מלאה ולהכניס לפה את משרדי הממשלה. יהיה פה תהליך סדור, עכשיו עובדים על זה, לייצב את עבודת המטה ולשים את התוכנית על השולחן".
סמוטריץ' נתן תוקף לדבריו ואמר כי שוחח בנושא עם ראש הממשלה נתניהו: "זו אמירה רצינית, ישבתי על זה עם ראש הממשלה. אנחנו לוקחים את זה מאוד-מאוד ברצינות. דיברתי גם עם השגריר המיועד לוושינגטון. מנסים ליצור פה תהליך אמיתי. יש המון עבודה, אבל זה חזון אחרית הימים, ואנחנו יכולים לממש אותו".
רעיון סגירת המינהל האזרחי הוא למעשה המשמעותי ביותר – ושני רק לסיפוח והחלת ריבונות. בימין כבר ניסו לעשות זאת כמה וכמה פעמים, אך לא הייתה למהלך היתכנות ממשית, משלל סיבות.
ציבור המתיישבים ביהודה ושומרון הצהיר בעבר שוב ושוב כי המינהל הוא לא הגוף שצריך לספק שירותים לחצי מיליון תושבים שחיים מעבר לקו הירוק. לסגירת המינהל גם השלכות משפטיות בנוגע לחוקיות המהלך לפי הדין הבינלאומי, למשל מה יהיה היחס של ישראל כלפי השטח לאחר סגירת המינהל.
נזכיר כי בשטחי C ישנם כ-250 אלף פלסטינים שמקבלים שירותים מהמינהל האזרחי. פירוקו הוא החלת ריבונות ישראלית דה פקטו על שטחי יהודה ושומרון, שכן משרדי הממשלה יצטרכו לקחת את המושכות ולהעניק שירותים לתושבי האזור.
אחרי שנה וחצי של פעולות בתוך המינהל האזרחי, שכללו שינויים דרמטיים בסמכויות ובכל מערכת ההפעלה של הממשלה בשטחי יהודה ושומרון, קשה להגיד שסמוטריץ' מדבר רק מנבכי ליבו. הוא וצוותו כבר פועלים על תוכנית מסודרת לביצוע המהלך, באופן הדרגתי, ומקווים לנצל את המומנטום בעזרת ממשל טראמפ שצפוי להיות אוהד מאוד את מדינת ישראל.