האם אנשים עם פיגור שכלי קל יכולים לערוך בעצמם צוואה? בית המשפט פסק כי צוואתה של המנוחה שהייתה עם פיגור שכלי קל והורישה את כל רכושה, כולל דירות, לשכניה שטיפלו בה במשך שנים – תצא אל הפועל. בכך דחה בית המשפט לענייני משפחה את התנגדותה של בת דודתה של המנוחה, שלא הייתה בקשר עם המנוחה במשך שנים רבות.
בת הדודה טענה להשפעה בלתי הוגנת על המנוחה מצד השכנים שיירשו אותה ולהיעדר כשירות לערוך צוואה. חוות דעת של מומחית מטעם בית המשפט קבעה כי מאחר שהמנוחה הייתה ברמת פיגור שכלי קל, היא לא הייתה כשירה לחתום על הצוואה. אולם בית המשפט החליט באופן חריג לפסוק בניגוד לחוות הדעת.
השופטת תמר סנונית פורר קבעה כי "המומחית לא ייחסה כל משמעות ליכולתה של המנוחה לנהל זוגיות ארוכת שנים, למרות שניהול זוגיות יכול להעיד על עצמאות ועל חשיבה עצמאית ויכולת לנהל מצבי חיים מורכבים".
השופטת קבעה כי חוות דעת המומחית אינה מספקת ואין לאמץ את מסקנותיה. יש לציין כי אמם של השכנים היורשים (שני בנים) הייתה אפוטרופסית של המנוחה ושכנה שלה. בשורה התחתונה, קבעה השופטת, כי לאחר בחינת מכלול הראיות והעדויות היא שוכנעה כי השכנים הוכיחו שהמנוחה ידעה להבחין בטיבה של צוואה נכון למועד עריכתה. המשמעות היא כי השכנים יירשו את המנוחה והתנגדות בת הדודה נדחתה.
עו"ד בעז קראוס, שייצג עם עו"ד ירדן קראוס את אחד הבנים היורשים, מסר בתגובה: "'טוב שכן קרוב מאח רחוק' נאמר בדיוק על מקרה זה. בית המשפט, בפסק דין אמיץ וחשוב, קבע בניגוד לדעת המומחה הרפואי שמינה, שאדם הלוקה בפיגור אינו פסול לערוך צוואה. מדובר באבן דרך חשובה של שוויון כאשר יש לבחון כל מקרה לגופו".
עו"ד משה בן דוד, בא כוחה של בת הדודה מסר: "אנו שוקלים לערער מאחר שהתוצאה היא שבית המשפט נתן גושפנקא לאפוטרופוסות שניצלה את מצב המנוחה. ללקוחה יש עוד שיקולים להגיש ערעור. היא אמנם לא צריכה לתקן את העולם, אך בית משפט כן אמור לשמור על תיקון העולם. זו תוצאה קשה שמאשרים לאפוטרופוס ליהנות ממצב שבו היו בניגוד עניינים".