רביולון | מפעל משפחתי לייצור פסטות בעבודת יד << בעלים: קרינה סולומון
1. אני קרינה סלומון, אני מקיבוץ אור הנר שבעוטף והעסק שלי באשקלון. אנחנו מייצרים פסטות, כי כולם אוהבים פסטות. ההורים שלי הקימו את העסק הזה לפני למעלה מ-20 שנה. התחילו מהבית, ממש על קרש גיהוץ.
2. אני הגעתי מהייטק, ועשיתי שינוי דרסטי ממש כשהצטרפתי לעסק המשפחתי. לא פשוט לעבוד עם משפחה, צריך הרבה סבלנות.
3. המוצר שלי הוא מוצר טעים, מיוחד, איכותי, והמון לקוחות מהאזור אוהבים וחוזרים. אני מרגישה שעשינו פה שינוי.
4. ב-8 באוקטובר פינו את כל הקיבוץ שלנו. לצערי הרב אנחנו מתורגלים - צוק איתן, עופרת יצוקה, אני יכולה לספור את כל המבצעים. אני בדרך כלל לא מתפנה אבל הפעם ממש הגיעו אליי ואמרו לי שאין ברירה. האמת, הייתי בשוק.
5. תרמנו המון פסטות, לפחות אם לא נמכור, אז שהחיילים והמפונים יאכלו. היינו בתל-אביב ואמרתי שאין סיכוי שהעסק שלי נשאר סגור. פתחתי אתר מכירות והתחילו להגיע הזמנות ועוד הזמנות, ועבדתי יותר מכרגיל.
6. הרבה פעמים שואלים אותי מה החלום שלך? את לא רוצה לפתוח יותר סניפים, להתרחב? התשובה שלי לא. טוב לי איפה שאני. יש לי שלוש בנות, והחלום שלי הוא שהן ייכנסו לעסק גם, שיהיה דור המשך.
חוות הקקטוסים | גידול ושיווק קקטוסים << בעלים: יעקב ושילה גרובר
1. שמי יעקב, מכונה קובה על שם המדינה שבה נולדתי. התחתנתי עם שילה ב-1979 ואנחנו גרים במושב תלמי יוסף. הקמנו פארק של 20 דונם קקטוסים. זה ממש ספארי של קקטוסים שאפשר לנסוע בו עם מכונית.
2. אחרי שהתחתנו יצאנו לירח דבש לארצות-הברית, למדבריות, ושם התאהבתי בקקטוסים. אני אוהב את האופי ההישרדותי שלהם וכמו הצמחים שלי, זה גם האופי שלי.
3. אני משווק קקטוסים וסוקולנטים בכל הארץ. עולה על משאית יום-יום, נוסע לפעמים גם 400 קילומטר, לכל מקום. מגיע לירכא, סכנין, קיבוץ יגור, עוספיה.
4. ב-7 לאוקטובר אני ושילה נכנסנו לממ"ד וסגרנו את הדלת ואז התחלנו לקבל ווטסאפים להחזיק את הדלת, לשים חתיכת קרש. רגעים קשים.
5. העסק שלנו היה מושבת כמה חודשים טובים. היינו מפונים ולא היו לנו עובדים. ניסינו בכל זאת ועשינו הרבה ירידים בחברות הייטק למיניהן. עם ישראל היה נפלא ועזר לנו מאוד.
6. אני כבר בן 70 ובגילי אני כבר פחות רוצה לנסוע, והחלום שלי להקים מרכז בוטני עולמי לקקטוסים שישלב תיירות, מוקד חינוכי ופיתוח מוצרי בריאות. אפשר לעשות פה סדנאות, ולטייל. יש לי פה פארק באמת ברמה בינלאומית, והפוטנציאל אדיר.