הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.
1 צפייה בגלריה
yk14181883
yk14181883
(האורז עם התרד. הסוד: טיגון ארוך | צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מצרכים לארבעה סועדים:
300 גרם בשר בקר או עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש) / 1 בצל גדול, קצוץ / 150 גרם עלי תרד קצוצים / 2 שיני שום כתושות / 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק / 1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן / שמן / מלח / פלפל שחור גרוס / אפשרות: קורט קינמון.
אופן ההכנה:
• שמים כשלוש כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים שלוש-ארבע דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 25-30 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
• מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים שלוש-ארבע דקות תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פלפל חריף, שום, תבלינים ותרד מטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
• מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כסנטימטר מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
• מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet