בתוך 48 שעות תקף צה"ל את מרבית מאגרי הנשק האסטרטגי בסוריה, מחשש שייפלו בידי גורמי טרור. על פי דובר צה"ל, במסגרת המבצע, שזכה לשם חץ הבשן, ביצעו מטוסי קרב וכטב"מים של חיל האוויר יותר מ-350 תקיפות בשמי סוריה, לצד תקיפות שביצעו ספינות הטילים של חיל הים.
ספינות טילים של חיל הים יצאו שלשום בערב למבצע שבמהלכו תקפו תוך שימוש בעשרות חימושים בו-זמנית שני מוקדים של חיל הים הסורי - בנמל אל ביידה ובנמל לאד'קיה, שבהם עגנו 15 כלי שיט של חיל הים הסורי. בין המטרות הושמדו גם עשרות טילי ים-ים בעלי יכולת הגעה לטווח של 80–190 קילומטרים, שכל אחד מהם נושא עשרות קילוגרמים של חומרי נפץ שמאיימים על כלי שיט אזרחיים וצבאיים במרחב.
מהאוויר הותקפו סוללות טילי קרקע-אוויר, שדות תעופה של חיל האוויר הסורי ועשרות מטרות של אתרי ייצור נשק שונים במרחבים של דמשק, חומס, טרטוס, לאד'קיה, ותדמור.
גלי תקיפות אלו גרעו אמל"ח רב שכולל טילי סקאדים, טילי שיוט, טילי חוף ים, טילי קרקע-קרקע, כטב"מים, מטוסי קרב ומסוקי קרב, מכ"מים, טנקים, האנגרים ועוד.
התקיפות נעשות בזמן שמנגנון התיאום שהוקם לפני כעשור בין צה"ל לצבא הרוסי, עדיין נשמר, כך שבמובן זה מוסקבה מעודכנת על המטסים העוצמתיים שחיל האוויר מבצע בסוריה. ביומיים האחרונים פונו עשרות דיפלומטים רוסים מהבירה דמשק ואף הדגל הרוסי הופל מבניין השגרירות בבירה הסורית. ניתן להעריך שלא מן הנמנע שגם הנוכחות הצבאית הרוסית הקבועה בסוריה ובעיקרה בבסיס חמיימים, תסתיים בנסיגה של הצבא הרוסי, מאחר וארגוני המורדים זוכרים היטב שרוסיה הייתה הפטרונית הראשית של אסד לאורך מלחמת האזרחים ואף כעת מעניקה לו ולמשפחתו מקלט במוסקבה.
במקביל מאיץ צה"ל את פרויקט המכשול ההנדסי בגבול סוריה "מזרח חדש", ומוסיף אלמנטים הנדסיים בקו הגבול הבינ"ל בגולן, כדי לבלום תרחיש של פלישת חמושים לישראל. במחלקת ההנדסה של אוגדה 210 (הבשן), שחולשת על גזרת הגולן, הוסיפו בימים האחרונים צוותי עבודה מגזרות אחרות כדי לזרז את התוכנית שהחלה עוד לפני פרוץ המלחמה. הצוותים פועלים שבעה ימים בשבוע, לפעמים גם בלילות.
בשבוע האחרון, על רקע נפילת משטר אסד והשתלטות מורדים חמושים על הגולן הסורי, צוותי העבודה גם מאובטחים ע"י כוחות צה"ל שנפרסו באזור החיץ. המטרה היא לשבש פלישה רכובה של מחבלים ברכבי שטח קלים ולכן בגולן מיושמים לקחים טקטיים הנדסיים שנלמדו מהאופן שבו פרצו מחבלי הנוח'בה של חמאס לנגב המערבי.
העבודות כוללות גם ריענון של שדות מוקשים ופריסות מטעני חבלה, לצד חפירות של תעלות עמוקות. בצבא נותנים עדיפות לביצור הגבול קודם מול אזורים מאוימים יותר שסמוכים ליישובי הרמה, וגם לגזרות שבהן הראות והתצפית מוגבלת, כמו החלק ההררי יותר משופע הגבעות בצפון הגולן, או וואדי רוקאד שבדרומו.
חלק מהעבודות כוללות גם פיצוצים הנדסיים באמצעות חומרי נפץ באופן שמעביר את גזרת הגבול מתיחת פנים שלא נראתה מאז הסכם הפסקת האש ב-1974. "צירפנו לעבודות גם כלים אזרחיים שחכרנו, ובסך הכל יש עשרות דחפורים ובאגרים שעובדים בשטח במהירות וביעילות. זה מכשול דינאמי עם רכיבים שונים בהתאם לאיום", אמר אמש קצין מאוגדה 210.