4:00 לפנות בוקר, מלבורן, שני רעולי פנים התקדמו חרישית לעבר בית הכנסת "עדת ישראל", ניפצו חלון, נכנסו למבנה, שפכו בנזין, הציתו את המקום ונמלטו. אמנם בתקרית לא היו נפגעים בנפש, אבל תחושת הביטחון המעורערת ממילא מאז 7 באוקטובר של יהדות אוסטרליה, נפגעה קשות. "עד לאחרונה חשנו לגמרי בבית וחלק מהחברה במדינה; ולפתע אתה מגיע להבנה שהעולם והחברים שחשבת שמקבלים אותך - אתה כבר לא רצוי אצלם", שיתף ג'רמי ליבלר, נשיא הפדרציה היהודית באוסטרליה, בראיון ל"ידיעות אחרונות".
שישה ימים בלבד חלפו מאז פשע השנאה במלבורן, ותושביו של פרבר בסידני שמאכלס את הקהילה היהודית הגדולה ביותר באוסטרליה התעוררו לרכבים מוצתים וגרפיטי על הקירות עם סיסמאות אנטי-ישראליות. "האכזבה הכי גדולה שלנו זאת ממשלת אוסטרליה", טען ליבלר. "אמנם הממשלה לא אנטישמית, אבל במשמרת שלהם הם התירו לאנטישמיות באוסטרליה להפוך למיינסטרים".
אחד הצעדים השנויים במחלוקת שממשלת אוסטרליה נקטה הוא השינוי במדיניותה להנפקת ויזות לישראלים. לפני חודש סורבה כניסתה של שרת הפנים לשעבר, איילת שקד, ואתמול הממשלה סירבה להעניק ויזה לצעירות ישראליות, כי שירתו בצה"ל. "שר הפנים שמשרדו אחראי על הנפקת הוויזות נבחר במערב סידני, שזה אזור שבו שיעור המוסלמים הכי גדול באוסטרליה. הוא רוצה להתחנף לבוחרים שלו", הסביר נשיא הפדרציה היהודית באוסטרליה.
מרכז שמעון ויזנטל, ארגון יהודי עולמי לזכויות אדם, פירסם השבוע אזהרת מסע ליהודים והמליץ להם "לנהוג בזהירות רבה" באוסטרליה. "אני גדלתי באוסטרליה כל חיי. הייתי הולך באוניברסיטה עם כיפה ומעולם לא חוויתי אנטישמיות", נזכר ליבלר. "תמיד היו אנטישמים אבל לא היה מקובל לעשות את זה בגלוי כמו שמקובל היום". אלא שמאז 7 באוקטובר מתרחשות כל יום במדינה הפגנות שקוראות לגלובליזציה של האינתיפאדה ולהשמדת ישראל.
"ברגע שראינו שממשלת אוסטרליה שינתה מדיניות רבת-שנים דו-מפלגתית בעד ישראל ואפילו יצאה נגד הזכות של ישראל להגן על עצמה, כמו שקורה עכשיו – זה גורם ליהודים לחוש לא בטוחים", תיאר. "העלייה מאוסטרליה תמיד הייתה מבחירה, ועכשיו אנחנו רואים שאנשים שוקלים עלייה משום שהם מפחדים".