שר המשפטים יריב לוין מוכן להגיע להידברות על פשרה במינויים לנשיא העליון והשופטים, בתנאי שבית המשפט יבטל את הצווים שאילצו אותו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולבחור נשיא לעליון. במערכת המשפט אמרו מנגד כי בשם עיקרון העצמאות השיפוטית, לא ניתן לבטל החלטות או צווים של הרכבים אחרים.
לדברי הגורמים, הדיל המוצע הוא למעשה “נמנה אותך (את יצחק עמית - ט”צ) לנשיא בתמורה להסכמתך למינויים של גורמים שעליהם יוחלט על דעת צד אחד. זה בלתי אפשרי מבחינת השופט עמית והשופטים, משום שהוא כולא אותם במצב של ניגוד עניינים חמור”.
לוין, נזכיר, הציע מתווה שנראה כך: יצחק עמית, השופט הוותיק ביותר, ייבחר לנשיא העליון; השופט נעם סולברג יהיה המשנה לנשיא; לוין ימנה את ד”ר רפי ביטון או ד”ר אביעד בקשי לשופט שמרן; לוין יבחר את השופטת השנייה לעליון, מקרב שופטות בתי המשפט המחוזי; השופטים יבחרו מועמד ליברלי; ייבחרו בהסכמה חמישה שופטים למחוזי בירושלים; ונציב תלונות על שופטים ייבחר על דעת לוין ועמית - ובכך תיגנז החקיקה המתקדמת בוועדת החוקה של הכנסת אשר הייתה משנה את דרך בחירת הנציב והופכת אותה לפוליטית.
ובזמן שהמשבר סביב המינויים בעיצומו, הדחת היועצת המשפטית לממשלה ממשיכה להעסיק את ראשי מפלגות הקואליציה, שהתכנסה אתמול לדיון בנושא, ותתכנס היום לדיון נוסף. הדעות סביב המהלך עדיין חלוקות: למרות הרוב המסתמן בקואליציה ובממשלה להדחה – שר המשפטים לוין טרם החליט כיצד לפעול.
בכירים בקואליציה טענו לפני הישיבה כי אם יהיה רוב בפורום מפלגות הקואליציה להדיח את היועצת המשפטית, לוין יקדם את ההחלטה בישיבת הממשלה כפי שהתחייב. בישיבה גם דנו בדרישת שר המשפטים לקדם את חוק שינוי הרכב הוועדה לבחירות שופטים, שהייתה חלק מרכזי בהפיכה המשפטית, אולם גם בעניין זה לא התקבלו החלטות מעשיות.
מבחינה פוליטית, הדרך להדחה ארוכה. בקואליציה ובממשלה יש רוב על הנייר למהלך, אולם לא מעט מתנגדים לו בטענה כי מדובר במהלך שלא יצליח להשיג את מטרתו.
גם יחסי הכוחות בקואליציה מורכבים. שר החוץ גדעון סער מתנגד להדחת היועצת המשפטית, אולם הוא תומך בפיצול המשרה. החרדים, מצידם, תומכים בהדחה, אבל הציבו אולטימטום ודרשו להעביר קודם את חוק הפטור מגיוס. ראש הממשלה נתניהו, שיצא מהחדר בזמן הדיון אתמול, עדיין לא בטוח אם מהלך כזה ישרת אותו. ואפילו יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' אמר כי צריך לנקוט באסטרטגיה נכונה. "אסור לנו להגיע למציאות שבה זה נפסל בבג"ץ בגלל שלא עשינו את זה נכון", אמר אתמול סמוטריץ'. מי שיצא מרוצה מהישיבה היה השר איתמר בן גביר, שטען כי הושגה הסכמה על הדחת היועצת. בפגישות היום בכנסת הוא יוודא כי ההחלטה על פתיחת התהליך תובא לישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב.