השופטים במשפט נתניהו קיבלו את בקשת ראש הממשלה לבטל את הדיון בעדותו הקבוע להיום בשל סיבות ביטחוניות. נתניהו ביקש אתמול בדיון למסור דברים בדלתיים סגורות, אך בעקבות התנגדות הפרקליטות הורו לו השופטים לומר ראשית כל במה מדובר. רק לאחר שהסנגור חדד אישר כי מדובר בבקשה לביטול העדות מטעמי ביטחון, סרו השופטים ללשכתם יחד עם נציג הפרקליטות יהונתן תדמור ועם נתניהו וסנגורו חדד. לאחר הדיון קיבלו כאמור את בקשת ראש הממשלה.
גם יום העדות השלישי של נתניהו עסק בהדיפת 315 בקשות הסיקור בתיק 4000, המהוות את המתת שקיבל לכאורה ראש הממשלה בעסקת השוחד הנטענת בכתב האישום בינו לבין אלוביץ'. לפי קו ההגנה שכבר עלה בדיונים הקודמים, והודגש אמש ביתר שאת, נתניהו פועל לנתק את עצמו מבקשות הסיקור ולטעון שאשתו, שאותה כינה "אישה עצמאית", פעלה על דעת עצמה וש"ייתכן שרובינשטיין פעל לרצות אותה", ולא את נתניהו. רבות מבקשות הסיקור שבתחילת כתב האישום הועברו אל שאול אלוביץ' מזאב רובינשטיין.
רובינשטיין, שנושא בתפקיד סגן יו"ר הבונדס, נחשב במשך שנים ל"שגריר" של משפחת נתניהו בניו-יורק וחבר קרוב שלה. נתניהו ורעייתו, לפי כתב האישום, העבירו את דרישותיהם בין השאר דרך רובינשטיין אל אלוביץ' ואל אילן ישועה, בכיר באתר וואלה.
בכתב האישום תואר כי אלוביץ' הפעיל על ישועה לחצים כדי שימלא אחר דרישות אלה, וישועה נהג לפנות לעורכי וואלה ולהנחות אותם בהתאם. ישועה עידכן באופן שוטף את בני הזוג אלוביץ' ואת רובינשטיין לגבי ההיענות לדרישות. רובינשטיין אמור היה להיות עד מרכזי וחשוב, אלא שבעדותו במשטרה שמר על זכות השתיקה ולא מסר גרסה כלל. גם עדותו במהלך המשפט, שאמורה הייתה להתקיים בחו"ל, נזנחה על ידי הפרקליטות בהסכמת ההגנה. המשמעות היא קושי ראייתי בתיק משום שאין את גרסאותיו של רובינשטיין ביחס לאותן דרישות סיקור.
בנוגע למשפט, הפרקליטות תטען שגם בפעולות מתבקשות יכול שיהיה "מניע מעורב", כזה שיהפוך את הפעולות לפליליות. כאשר נתניהו קיבל פתק שבעקבותיו ביקש לקיים דיון בדלתיים סגורות, דרש התובע יהונתן תדמור כי יצוין בפרוטוקול הדיון כי נתניהו קיבל פתק. בקשתו עוררה סערה, ותדמור אמר: "אנחנו נציע מנגנון לעניין".
החשש בפרקליטות הוא לגבי החקירה הנגדית, כי הפתקים הביטחוניים ינוצלו לרעה או אף שלא במזיד יפגעו בדינמיקה של החקירה הנגדית. בפרקליטות מוטרדים מן השליטה שמעניקים השופטים לנתניהו לעצור את הדיון.