המצרכים:
600 גר' דלעת חתוכה לקוביות
500 גר' עדשים כתומות מושרות 4 שעות ומסוננות
1 חבילת מנגולד (החלק הלבן קצוץ לקוביות, החלק הירוק קצוץ גס לרצועות)
6 כפות שמן קנולה
10 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה פפריקה
2 פלפל שושקה יבש מתוק גזור לטבעות
3 ליטר מים
2 כפות מלח ים אטלנטי
1 כף כמון
אופן ההכנה:
1. יוצקים שמן לסיר עמוק ומטגנים קלות את השום הכתוש. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים גם אותו קלות.
2. מוסיפים את קוביות הדלעת הקטנות והפפריקה ומטגנים יחד כ-2 דקות, מוסיפים את העדשים ומוסיפים 3 ליטרים מים.
3. מביאים לרתיחה ומנמיכים, מקפים את הקצף, מבשלים עם מכסה למשך 30 דקות עד שהעדשים והדלעת מתרככות.
4. מוסיפים את המלח, הכמון, החלק הירוק של המנגולד, טועמים ומגישים.
המרק סמיך, אבל אם תרצו מרק דליל יותר – הוסיפו נוזלים.
מתכונים נוספים: ב-ynet אוכל