מה הקשר בין חמין להלשנות על יהודים בימי האינקוויזיציה? איך מחאת הנשים היהודיות באמריקה טילטלה את שוק הבשר הכשר, ומה בין שתי הקונדיטוריות שנלחמו על הקרדיט לזאכרטורט, ובין היהודים?
כדי לערבב היטב בין סיפורים וסירים, יצרו ב-FOODISH, האגף הקולינרי של "אנו – מוזיאון העם היהודי", שהוא המוזיאון היהודי הגדול בעולם, סיורים קוליים שיבוצעו על ידי שחקנים, ובעזרתם ילמדו המבקרים על ההיסטוריה של האוכל היהודי.
המבקרים ילמדו בסיור על מאכלים ועל מנהגים של הקהילות היהודיות ברחבי העולם מימי התנ"ך ועד ימינו, על הקשרים שבין סוחרים יהודים שהיו המפתח להפצת השוקולד ברחבי העולם, כיצד ההברקה של מהגר מזרח אירופאי שנתן פרשנות חדשה למתכון פורטוגזי הולידה את הפיש אנד צ'יפס האנגלי, ועוד.
"התכנים החדשים מאפשרים להביט בסיפור של העם היהודי דרך המטבח שלבש ופשט זהויות, צבעים ותבלינים לאורך הדורות, וזאת באמצעות תחקיר שנאסף על ידי מיטב החוקרים: פרופ' ברברה קירשנבלט-גימבלט, ד"ר טובה דיקשטיין, קלאודיה רודן וג'ואן ניית'ן", אומרת מרב אורן, מנכ"לית FOODISH.
איך עלה הרעיון?
"אוכל הוא הרבה יותר מסך חלקיו והוא מרכיב בלתי נפרד ממטען היסטורי ותרבותי שבעזרת הטעמים, הריחות, התבלינים והזיכרונות עובר גם לדורות הבאים", אומרת אורן.
הסיור הקולי למבוגרים בעריכתו ובקולו של איש הקולינריה האהוב גיל חובב, הסיור הקולי לילדים בעריכת צמד היוצרים יובל סגל ויגאל שפירא, ובהשתתפות שחקני ההסכת הפופולרי "ויהי פודקאסט!". בחופשת החנוכה ישתתפו בסיורים גם שחקנים חיים שימחיזו חלק מהסיפורים.
FOODISH, אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי, קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רחוב קלאוזנר 15, רמת אביב.
מחיר כרטיס: 52 שקל. הכניסה למוזיאון חינם למפוני/ות הדרום והצפון, לובשי/ות מדים ואנשי כוחות הבטחון.