עדת המפתח בתיק 1000, הדס קליין, הגישה אתמול תלונה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, בעקבות תחקיר "עובדה". היא כתבה בתלונתה כי מהתחקיר עולה ש"הגברת נתניהו ביצעה מעשים המהווים לכאורה עבירות פליליות של שיבוש מהלכי משפט והטרדת עד".
קליין המליצה שהחקירה לא תנוהל על ידי המשטרה, בצל הטענות שעלו מהתחקיר גם נגד המפכ"ל, שניהל "קשר חברי ארוך שנים", כלשונו, עם העוזרת של נתניהו חני בליוויס. היא ציינה כי מהודעות הטקסט שנחשפו בתחקיר עולה חשד כי מסע ההשמצות והאיומים שנוהל נגדה נעשה לכאורה על ידי שרה נתניהו וסייענים מטעמה.
2 צפייה בגלריה
yk14198600
yk14198600
(חני בליוויס ז”ל עם ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: מתוך פייסבוק)
כמו כן, פורסם כי משפחתה של חני בליוויס ז”ל, שהייתה מנהלת הלשכה של ראש הממשלה במשך שנים, הכינה תביעת ענק נגד הליכוד והזוג נתניהו. לטענת המשפחה היא סבלה מהתעמרות, כניסה לחובות וניצול כלכלי בסכום הקרוב ל-8 מיליון שקלים, כפי שנחשף בתחקיר.
אתמול התקיים בבית המשפט המחוזי בתל-אביב הדיון החמישי בעדותו של ראש הממשלה נתניהו, הנאשם בשוחד מרמה והפרת אמונים. ראש הממשלה השיב לשאלות הסנגור אשר נגעו לבקשות הסיקור שלפי כתב האישום נטען כי הופנו מסביבתו לאתר וואלה. הדיון עסק גם בפעולות הרגולציה שנתניהו ביצע לכאורה כלפי שאול אלוביץ' כדי להיטיב עימו - עליהם אמר "לא ידעתי על מה אני חותם".
2 צפייה בגלריה
דיון קדם משפט בתביעת ה דיבה של הדס קליין נגד העיתונאי אלי ציפורי
דיון קדם משפט בתביעת ה דיבה של הדס קליין נגד העיתונאי אלי ציפורי
(צילום: דנה קופל)

עיקר הדיון עסק במהלכי הרגולציה במשרד התקשורת שלפי כתב האישום נועדו להיטיב עם אלוביץ', וכעת על הפרקליטות להוכיח זאת במשפט. בסעיף 47 בכתב האישום נכתב כי נתניהו חתם על היתר שיעבוד מניות השליטה בבזק לצורך הוצאה לפועל של הנפקת אגרות חוב של חברת בי-קום - שתי חברות שבבעלות אלוביץ'. ללא חתימת נתניהו, נכתב, לא ניתן היה לבצע את ההנפקה, שהייתה בעלת חשיבות כלכלית רבה עבור אלוביץ'. נתניהו אכן חתם. עמית חדד, סנגורו של נתניהו, שאל אותו אם זכורה לו שיחה עם אלוביץ' בנושא, והוא השיב: "לא".
נתניהו המשיך בקו ההגנה שהציג בדיונים הקודמים והסביר כי הוא נדרש לחתום על עשרות אישורים רגולטריים ולכן אינו יודע על מה הוא חותם. "האישורים מגיעים אחרי שעברו את כל הדרגים המקצועיים, ייעוץ משפטי ואת השר הרלוונטי, ואז זה מגיע אליי", טען, "אם זה לא עובר את אחד הדרגים המקצועיים, זה לא מגיע אליי. אני לא זוכר מקרה אחד שאישור עבר את כל האישורים של דרגי המקצוע ואני לא חתמתי עליו".
סנגורו של נתניהו שאל האם זכור לו דיון שלו עם דרגי המקצוע בנושא, ונתניהו השיב: "לא דנו בזה, לא מילה. בזמן אמת לא הבנתי כלום. גם לא ידעתי על מה אני חותם. עכשיו אני מבין שיש כאן החלפת שומר בממשק התהליך, החלפת נאמן".
השופט בר-עם ביקש לחדד: "לא היית מודע בכל התהליך?". נתניהו השיב: "לא. מגיעים אליי אלפי אישורים במהלך השנים. אם אעסוק בכל אחד ואחד מהם, לא אהיה ראש ממשלה. אם אעסוק ב-30% מהם, לא אהיה ראש ממשלה".
עו”ד חדד שאל נתניהו אם הוא זוכר שחתם על אישור למכירת “יד 2”, עסקה בהיקף של 800 מיליון שקל, שהייתה בעלת חשיבות כלכלית רבה לקבוצת בזק ולאלוביץ’ - לפי כתב האישום. נתניהו הכחיש כל ידיעה על הנושא: “אלוביץ’ לא דיבר איתי על העסקים שלו”.
נתניהו נשאל גם על שיחה שקיים עם אלוביץ’ ב-10 במאי 2014, ארבעה ימים לפני החתימה על ההיתר. הוא השיב כי שהה אז ביפן, ושוחח עם אלוביץ’ על העסקים במדינה. “השיחה הזאת לא הייתה קשורה, אולי לדבר אחר לגמרי”, אמר. “יש שני שווקים שאני מאוד מעוניין בהם - יפן, ועל זה דיברתי עם אלוביץ’, יש לו רקע מאד מעמיק ביפן. השוק השני זה הודו והשלישי זה סין. כשהייתי בסין רציתי לדבר על פיתוח השוק קיימתי כמה שיחות, אחת מרכזית, עם אדם אחד - סטיב שוורצמן למשל. אמרתי להם תנו לי את התובנה המרכזית שלך”.
בעקבות הטענות גם למעורבותו של ארדן, נתניהו פנה לפרקליטות ותהה למה נגדו לא הוגש כתב אישום, שכן הוא חתם בעצמו על מכירת “יד 2”. “למה לא הגשתם על ארדן? הוא חתם גם, למה לא הגשתם עליו? כי לא הייתה סיבה להגיש עליו ולא עליי. יצרתם האשמת שווא”, האשים נתניהו.
שני פתקים הועברו לנתניהו במהלך עדותו. אחרי העברת הפתק השני הוא פנה לשופטים: “אני חייב לצאת לכמה דקות, פשוט חייב”. הם אישרו את הבקשה וראש הממשלה יצא מהאולם לרבע שעה.