"חיכינו לזה כל כך הרבה, ואנחנו מאוכזבים", שיתף יגאל, אביה של התצפיתנית רב”ט הדר כהן ז"ל, שנהרגה במוצב נחל עוז. "לא שמענו אותה בהקלטות, הן מסתיימות לפני שהיא עלתה למשמרת. חיכינו לשמוע אותה, הם לא עידכנו אותנו לפני כן מה אנחנו הולכים לשמוע ושהיא לא מופיעה. זה מאוד מוזר, מפח נפש קשה מאוד, זה לא אמיתי. אנחנו מרגישים שמסתירים מאיתנו דברים".
זו הייתה החוויה של משפחת כהן, ושל עוד משפחות של תצפיתניות שנפלו במוצב. ברק, אביה של התצפיתנית סמ”ר עדי לנדמן ז"ל, אמר: "מה שהעבירו לנו זו בושה. החזיקו אותנו כל היום, ובסוף העבירו הקלטות עד 18:30 בערב ביום שישי, ועוד שתי הקלטות של שניות בודדות מהשעה 4:47 בבוקר". כמו משפחתה של הדר, הסביר אתמול לנדמן: "לא זכינו, גם עכשיו, לשמוע את הקול של עדי”.
גם בקולות הקשר של התצפיתנית סמל שי אשרם ז"ל, מתוך ההקלטה, אין שום זכר למתקפה הרצחנית שעתידה לבוא. "בוקר טוב ד', איזה כיף לשמוע בוקר טוב. ברוך השם, איך אתה ד'? יום נפלא", נשמעת אשרם ז"ל אומרת בהקלטה. אביה דרור אמר אתמול: "אני לא שמעתי את הקול של שי כבר יותר משנה. לשמוע את ההקלטות זה עצוב ושמח יחד. הצחוק שלה מתגלגל, כיף לשמוע אותה, אבל התאכזבנו שההקלטות חלקיות. הם קיצרו הרבה". אייל אשל, אביה של סמל רוני אשל ז”ל, כתב ברשת X: “הקלטות שהועברו אלינו מצה”ל הן המשך הטיוח שאנחנו עדים לו כבר חודשים רבים. ההקלטות חלקיות מאוד והתחושה היא שממשיכים להסתיר מאיתנו ולטייח”.
אמש, אחרי ששר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את הצבא למסור את ההקלטות המלאות למשפחות, מסר דובר צה"ל: "צה"ל יאפשר למשפחות לתאם הגעה לשמיעת כלל ההקלטה עד לתחילת מתקפת גורמי הטרור. צה"ל נכון לבקשות המשפחות, אין לו כל כוונה לגרום סבל נוסף למשפחות והוא מצר על כל פגיעה, אם נגרמה". בצבא אמרו עוד כי ההקלטות לא הועברו במלואן מפני ששיטות הגנה עלולות להיחשף לאויב ולסייע לו להפתיע טוב יותר בפעם הבאה. בנוסף, ציינו בצבא, בהקלטות נשמעים בקשר גם קצינים ולוחמים שנפלו בקרבות, ובעקבות כך קיימת רגישות מול משפחותיהם.
בספטמבר האחרון, נזכיר, עתרו משפחות התצפיתניות לבג"ץ. את העתירה הגישו הורי התצפיתניות סמ”ר עדי לנדמן, רב”ט מיה ויאלובו פולו, רב”ט שירת ים עמר, סמלת שי אשרם, רב”ט הדר מרים כהן, סמל אביב חג'ג', סמ”ר שחף ניסני, סמל רוני אשל, סמלת שיראל מור וסמ”ר ים גלס ז"ל, וכן הוריה של רב”ט נועה מרציאנו ז"ל שנחטפה ב-7 באוקטובר מהמוצב ונרצחה לאחר מכן בשבי חמאס בעזה.
ההורים ביקשו לקבל את הקלטות הקשר שבהן נשמעות בנותיהם מהיממה שקדמה לטבח, או מהמשמרת האחרונה של כל אחת מהחיילות. בחודש שעבר, חודשיים וחצי לאחר הגשת העתירה, מסרה המדינה את תגובתה לבג"ץ – והודיעה כי ההקלטות מערב הטבח יועברו רק לאחר אישורן של כל המשפחות. בתגובת המדינה לבג"ץ נכתב כי המדינה מבקשת "את הסכמת כלל משפחות התצפיתניות שהיו בחמ"ל, לרבות אלו שאינן מבין העותרים, לכך שכלל המשפחות יקבלו את ההקלטות כולן, מאחר שלא ניתן לזהות באופן ודאי למי מהתצפיתניות שייך כל אחד מהקולות".